2e persbericht van zondag 4 juni 2006

Eindhoven, 04-06-2006 o Bercihten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan na mishandelen partner

Een 42-jarige Eindhovenaar is zondagochtend omstreeks 2.30 uur in zijn woning aangehouden in het stadsdeel Woensel Zuid. Hij had zijn vriendin in het gezicht geslagen. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer zal aangifte doen van mishandeling.

Eindhoven: Politie houdt agressieve dronkaard aan

Op zaterdagavond om 23.00 uur hield de politie op het stationsplein een 46-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aan. De man schopte tegen prullenbakken en sprak passanten op een agressieve manier aan. Hij was dronken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man met staaf aan

Een 26-jarige Eindhovenaar is zaterdagavond om 23.50 uur door de politie aangehouden. Dat gebeurde toen hij op het stationsplein met een ijzeren staaf liep te zwaaien. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie betrapt dronken fietsendief

Zondagochtend om 2.50 uur betrapte de politie in burger op de Parklaan een 17-jarige fietsendief uit Eindhoven. De minderjarige pakte op de Stratumsedijk een fiets uit een fietsrek. De fiets was op slot. Hij sleepte de tweewieler met zich mee. Toen de politie hem vroeg wat hij aan het doen was, kon de verdachte niets zeggen. Hij kon vermoedelijk door de drank - ook niet vertellen wat voor soort en kleur fiets hij bij zich had. Mogelijk dat hij zich vergistte en in plaats van zijn eigen fiets die van een ander meenam. Tegen de minderjarige is wel proces-verbaal opgemaakt. De rechtmatige eigenaar kreeg de fiets weer terug uit handen van de politie.

Helmond: Politie vordert rijbewijzen in van dronken bestuurders

Het rijbewijs van een 24-jarige autobestuurder uit Helmond is zaterdagavond omstreeks 22.00 uur door de politie ingevorderd. Dat gebeurde nadat hij op de Rembrandtlaan was aangehouden. De man had teveel gedronken. Er werd bij hem een alcoholpromillage van ruim 1,3 vastgesteld. Op de Europaweg werd zondagochtend om 0.55 uur een 59-jarige dronken autobestuurder uit Helmond aangehouden. Hij blies ruim 1,40 promille. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. In het kader van de alcoholcampagne, de feestelijkheden rondom het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, worden er de komende tijd in de regio veel alcoholcontroles gehouden. Rijden met alcohol is een misdrijf.

Vlierden: Politiefunctionaris betrapt op vrije dag een inbreker

De politie hield zaterdagavond omstreeks 18.30 uur op de Vlierdenseweg een 35-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aan. De man had kort voor zijn aanhouding in een woning aan de Vlierdenseweg ingebroken. Hij had een plastic zak met buit bij zich, waaronder sieraden. Hiervan is inmiddels aangifte gedaan. Een politieman zag in zijn vrije tijd de verdachte met zijn fiets rondrijden. De verdachte viel op door zijn gedrag door af en toe bij een woning te stoppen en naar binnen te kijken. De politieman volgde daarop de verdachte. Op een gegeven moment zag hij dat de man bij een woning aan de Vlierdenseweg uit het zicht verdween en enige tijd wegbleef. Daarop waarschuwde de politiefunctionaris de meldkamer van de politie die onmiddellijk een politiesurveillance naar de locatie dirigeerde. Even later kon de dief in de kraag worden gevat. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Budel: Quad-bestuurder gewond na aanrijding

Een 22-jarige man uit Hamont Achel die een quad bestuurde, raakte zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur gewond bij een verkeersongeval. Hij reed op de Meermortel en wilde vervolgens linksaf de Heikantstraat inrijden. Een 23-jarige autobestuurder uit Weert zag te laat dat de quad voor hem wilde afdraaien en botste achter tegen hem op. Door de klap belandde de persoon met de quad zon vijftig meter verderop in een sloot. Hij is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Weert.

Budel: Automobilist gewond

Een 55-jarige autobestuurder uit Utrecht raakte zaterdagavond omstreeks 21.00 uur gewond toen hij op de Nieuwendijk, komende vanuit Budel, de macht over het stuur verloor. Hij is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Geldrop. Toen de bestuurder van de weg raakte botste hij eerst tegen een verkeersbord. Hij probeerde vervolgens te corrigeren maar botste 150 meter verderop tegen een boom en kwam uiteindelijk op de weg tot stilstand. De man moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Vermoedelijk heeft de man teveel drank op. Zijn rijbewijs is ingenomen. Het onderzoek loopt nog.

Maarheeze: Bedrijfsinbraak

Zaterdagmiddag is er tussen 17.15 en 17.25 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Den Engelsman. Weggenomen zijn twee laptops, een digitale fotocamera en een mobiele telefoon. Het slot van de voordeur was opengebroken.