Gemeente Berkelland


Bypass voor nieuwe ontsluiting op N18 bij Flexovit/Marcar

Bypass voor autos en omleiding (brom)fietsers voor nieuwe ontsluiting op N18 bij Flexovit/Marcar

In het kader van de revitalisering van het bedrijventerrein De Kiefte in Eibergen wordt er een nieuwe aansluiting op de N18 (Groenloseweg) gemaakt ter hoogte van Flexovit en Marcar. Sinds medio december worden werkzaamheden verricht om deze aansluiting te realiseren. Om de werkzaamheden op de N18 veilig en vlot te laten verlopen is voor het verkeer een bypass aangelegd aan de oostzijde van de N18. Het verkeer wordt tijdelijk via deze bypass omgeleid. Voor de (brom)fietsers wordt er een omleiding ingesteld.

Er wordt voor de (brom)fietsers een verlichte fietsoversteekplaats gerealiseerd. Hierbij wordt een snelheidsbeperking voor het autoverkeer op de N18 van kracht. (Brom)fietsers komende vanuit de kom van Eibergen worden via de Vogelenzangstraat naar de fietsbaan geleid, vervolgens via de fietsbaan naar de Hupselse Dwarsweg en dan terug naar de Groenloseweg richting Groenlo verwezen.

(Brom)fietsers komende vanuit Groenlo worden ter hoogte van de Hupselse Dwarsweg via een fietsoversteekplaats naar de fietsbaan geleid richting de kom van Eibergen. Ter hoogte van de Vogelenzangstraat wordt de (brom)fietser weer terug naar de N18 (Groenloseweg) geleid.

Afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang van de werkzaamheden zullen de verkeersmaatregelen eind januari / begin februari ingaan.

Sinds de bouwvakantie van 2005 wordt er hard gewerkt aan de revitalisering van het bedrijventerrein De Kiefte in Eibergen. Naast het leggen van nieuwe riolering zijn alle wegen op het bedrijventerrein geasfalteerd en is alle straatwerk vernieuwd. Tevens is de fietsbaan, die eindigde bij de Vogelenzangstraat, doorgetrokken tot aan de Hupselse Dwarsweg.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de toezichthouder van de werkzaamheden de heer E.J.M. Koldeweij, telefoonnummer 0545 250 296. Samenvatting In het kader van de revitalisering van het bedrijventerrein De Kiefte in Eibergen wordt er een nieuwe aansluiting op de N18 (Groenloseweg) gemaakt ter hoogte van Flexovit en Marcar. Om de werkzaamheden op de N18 veilig en vlot te laten verlopen is voor het verkeer een bypass aangelegd aan de oostzijde van de N18. Het verkeer wordt tijdelijk via deze bypass omgeleid. Voor de (brom)fietsers wordt er een omleiding ingesteld.

Mutatiedatum 20/01/2006