Gemeente Bussum

Gevelreclame onder de loep

De gemeente Bussum gaat de komende periode de reclame-uitingen in het centrumgebied van Bussum beoordelen. Hierbij wordt uitgegaan van de redelijke eisen van welstand en van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), die onlangs herzien is.

Hierbij wordt uitgegaan van de redelijke eisen van welstand en van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), die onlangs herzien is.

Het controleren van de reclame-uitingen op gevels is van belang om de kwaliteit van het straatbeeld te kunnen garanderen. Zo mogen reclameborden het zicht op de omgeving niet belemmeren en moet de uiting qua afmeting passen binnen de contouren van het gebouw.

Als de reclame niet aan de criteria voldoet, krijgt de gebruiker of eigenaar van het betreffende pand hierover een brief. In deze brief wordt duidelijk aangegeven waarom de reclame niet voldoet en wat er aangepast moet worden om wel te voldoen. De eigenaar of gebruiker wordt verzocht om binnen een door de gemeente vast te stellen termijn de reclame aan te passen aan de Bussumse richtlijnen.

Voor meer informatie omtrent dit onderwerp kunt u zowel de APV (art. 4.4.2) als de Welstandsnota (pag. 78 e.v.) raadplegen. Deze zijn beide te vinden op www.bussum.nl. De APV staat onder het kopje Organisatie, Regelgeving. De Welstandsnota is te vinden onder Bouwen en Wonen, Visie en Beleid. Een folder waarin de welstandscriteria voor reclames overzichtelijk zijn opgenomen is te verkrijgen bij de afdeling Vergunningen en Handhaving op het gemeentehuis.

U kunt ook telefonisch contact opnemen met de heer A.M. Wierda van de afdeling Vergunningen en Handhaving van de gemeente Bussum, tel. (035) 692 86 39.