AutoRai

Jaguar XJ wint Fleet Excellence Award

(1/20/2006)
Lezers van de Britse vakbladen Fleet Week en Fleet Management riepen de Jaguar XJ tijdens de Fleet Excellence Awards uit tot winnaar in de categorie âLuxury Carâ. Dit betekent een bijzonder goed begin van het nieuwe jaar voor dit model.
Met zijn vooruitstrevende lichtgewicht aluminium carrosserie en indrukwekkende V6- en V8-benzinemotoren is de Jaguar XJ in alle opzichten een imposante auto. De introductie van de XJ 2.7d, met verfijnde en krachtige V6-dieselmotor, voegt hieraan een extra dimensie toe. In het felbevochten topsegment van de markt is de Jaguar XJ een uitstekende propositie voor de veeleisende automobilist; een stelling die wordt onderschreven door de lezers van het gezaghebbende Britse magazine Fleet Management.

âDe Jaguar XJ geeft inzittenden een bijzonder gevoel en met name de uitvoering met de nieuwe 2.7 liter V6-dieselmotor is zakelijk gezien een logische keuzeâ, aldus Guy Bird, hoofdredacteur van Fleet Management. âIn vergelijking met concurrenten heeft de XJ diesel een laag verbruik, hetgeen een gunstige invloed heeft op de kosten. De lezers van Fleet Management zijn verantwoordelijk voor de aanschaf van meer dan een miljoen autoâs per jaar. âHun mening telt dus serieus meeâ, zegt Bird.

Robert Aitken, Corporate Operations Manager van Jaguar nam de prijs met genoegen in ontvangst. âWij zijn zeer verheugd dat de Jaguar XJ is uitgeroepen tot beste âLuxury Carâ door de lezers van beide bladen. Met zijn revolutionaire lichtgewicht aluminium constructie beschikt de XJ over ongeëvenaarde prestaties en wegligging. Samen met het bijzonder lage verbruik en het toonaangevende akoestische comfort van de diesel is de XJ een verdiende winnaar.â

BedrijfsautoRAI.nl