Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten donderdag 19 januari 2006

Zaanstreek-Waterland, 19-01-2006

Met: Tasjesroven en man aangehouden na inbraak bedrijf

Fietser gewond na aanrijding
Krommenie, woensdag 18 januari 2006, 13:42 uur. Een 88-jarige fietser uit Krommenie is gewond geraakt toen hij op de Heiligweg werd aangereden door een personenauto die werd bestuurd door een 35-jarige man uit Assendelft. De man fietste vanuit de richting Kerkplein in de richting van de Weverstraat. Ter hoogte van het Durghorstplantsoen werd de fietser aangereden door de auto die vanaf de Heiligeweg achteruit het Durghorstplantsoen in wilde rijden. De Krommenieër kwam ten val en kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld aan een verwonding bij het oog en aan een hand. De politie maakt van de aanrijding proces-verbaal op.

Fiets uit schuur gestolen
Wormerveer, woensdag 18 januari 2006, 14:07 uur. Op de Esdoornlaan werd maandagmiddag tussen twaalf en twee uur een fiets uit een schuur gestolen. De schuur en de fiets waren niet afgesloten. De politie adviseert om ook thuis de fiets af te sluiten. Ook verdient het aanbeveling schuur of garage op slot te doen. Bij verdachte omstandigheden kunt u de politie bellen en wij vragen u bij diefstal altijd aangifte te doen. Aangifte kan bij een politieburo en in een aantal gevallen via internet www.politie.nl of telefonisch via 0900-8844.

Snelheidscontrole Klaterbuurt
Westbeemster, woensdag 18 januari 2006, 16:05 uur. De politie heeft dinsdagmiddag op de Rijperweg naar aanleiding van klachten uit de Klaterbuurt een snelheidscontrole gehouden. Met de lasergun werd de snelheid van 35 voertuigen gemeten. Vier bestuurders werden bekeurd omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was een vrachtauto die met 80 km per uur voorbij controle reed. Op dezelfde middag werden op de Jisperweg drie bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. Ook hier was 80 km per uur de hoogst gemeten snelheid.

Fietsverlichting
Purmerend, woensdag 18 januari 2006, 19:00 uur. De politie heeft bij een controle op fietsverlichting op de Rietsingel woensdagavond 14 fietsers bekeurd. Er werden in drie kwartier tijd 25 fietsen gecontroleerd.

Politie houdt man aan na inbraak bedrijf
Volendam, woensdag 18 januari 2006, 21:13 uur.
De politie heeft na een inbraakmelding bij een productiebedrijf aan de Morseweg een 28-jarige man uit Amsterdam Zuidoost aangehouden. Bij de melding, kort na negen uur woensdagavond, werd een signalement van een bij het bedrijf weggereden auto opgegeven. Hierop heeft de politie diverse uitvalswegen in de gaten gehouden. Een surveillance-eenheid zag de auto en gaf de bestuurder op de Provincialeweg N244 een stopteken. De auto stopte maar ging er bij het naderen van de politieman vandoor. Even later kwam de auto na een aanrijding met een politiewagen op de Flevostraat in Purmerend tegen een paal tot stilstand en de bestuurder en een inzittende gingen er te voet vandoor. De Amsterdammer verloor de hardloopwedstrijd en werd aangehouden. Zijn maat ging door een sloot een afgeschermd terrein op. Hij werd ondanks een zoekpartij, waarbij ook een politiehond werd ingezet, niet meer aangetroffen. Bij de inbraak in het bedrijf was na het inslaan van een ruit een kassa met een klein geldbedrag gestolen. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. Zijn auto is in beslag genomen.

Inbraak woning
Zaandam, woensdag 18 januari 2006, 23:17 uur.
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Blokschaaf die moet hebben plaatsgevonden op woensdagavond tussen half acht en elf uur. De achterdeur was met vermoedelijk een koevoet opengebroken en de rijtjeswoning was geheel doorzocht. Enkele cameras, een laptop, cds en andere goederen werden meegenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de sporen.

Politie zoekt getuigen tasjesroof
Wormer, dinsdag 17 januari 2006, 12:51 uur.
De politie zoekt getuigen van een tasjesroof die plaatsvond op de Florastraat op maandagmiddag om vijf uur. Een 79-jarige Amsterdamse werd ter hoogte van het steegje naast het Wapen van Wormer benaderd door een klein donkere jongen met een zwart petje die het tasje uit haar hand rukte. De jongen rende met de zwart lederen tas door het steegje naar de Zandweg waar hij achterop bij iemand met een opoefiets sprong waarna zij er gezamenlijk vandoor gingen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam in Wormer via 0900-8844.

Drankrijder
Volendam, donderdag 19 januari 2006, 01:49 uur. Een 33-jarige automobilist uit Volendam is door de politie aangehouden omdat hij bij een blaastest een alcoholindicatie blies. Aan het bureau bleek dat de man meer dan twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had (1,09 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt en de man is na verhoor met een rijverbod van vier uren in vrijheid gesteld.

Fietsverlichting
Zaandam, donderdag 19 januari 2006, 07:15 uur.
Bij een controle op fietsverlichting op de Nicolaasstraat heeft de politie donderdagochtend tussen half acht en kwart over acht 40 fietsen gecontroleerd. 19 fietsers kregen een bekeuring omdat de verlichting niet in orde was.

Tasjesroof
Zaandam, donderdag 19 januari 2006, 11:39 uur.
Een 76-jarige vrouw uit Zaandam heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar boodschappentas met inhoud. Omstreeks tien uur donderdagochtend liep de vrouw door de Klaas Katerstraat en stak de weg over. Op dat moment fietste een jongeman langs de vrouw die haar boodschappentas uit haar hand rukte en hard wegfietste in de richting van de A.F. de Savornin Lohmanstraat. Het slachtoffer vertelde bij de aangifte dat de jongeman kort donker haar had en een zwart jack droeg met witte strepen op de mouwen en aan de achterzijde. In de tas zat onder andere een paraplu en een portemonnee. De hevig geschrokken vrouw is verwezen naar slachtofferhulp. Het wijkteam Zaandam Zuid (Wilgenstraat) verzoekt eventuele getuigen contact met hen op te nemen via 0900-8844.

Poging tasjesroof
Zaandam, donderdag 19 januari 2006, 12:29 uur.
Op woensdagavond rond half zeven werd in de parkeergarage aan het Rustenburg een poging gedaan om van een 26-jarige Zaandamse een tas te stelen. Een jongeman stapte met de vrouw de lift in en rukte op de tweede etage aan haar tas. De Zaandamse liet niet los en begon te schreeuwen en te schelden waarna de dader kennelijk schrok en wegrende. Een man in de parkeergarage wist de jongen te achterhalen en vast te pakken maar de verdachte werd om onduidelijke reden losgelaten zodat hij kon vluchten. De 16 à 17-jarige dader wordt omschreven als een jongen van Zuid-Oost Europeese of Noord-Afrikaanse afkomst met een lengte van 170 175 centimeter. Hij had zwart haar met een slag erin tot net boven de schouders, een snorretje en appelwangen. Hij droeg een zwarte jas tot over de heupen en een spijkerbroek. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met het wijkteam Zaandam Centrum via 0900-8844.