Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Januari 2006

Veelbelovend werk Haagse KABK-studenten te koop in shop Curiosities

Tijdens de Open Dag van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag op zaterdag 28 januari 2006 is eigengereid werk van studenten te koop in de shop Curiosities .

Liefhebbers van bijzondere spullen kunnen van 10:00 tot 16:00 uur hun slag slaan, want Curiosities is alleen tijdens de Open Dag van de KABK open. Er is voor ieder wat wils, het werk is zeer afwisselend: schilderijen, monoprints, krijttekeningen, zeefdrukken, etsen, maar ook tasjes, broeken, portemonnees, sjaals, armbanden, broeken en truitjes. De prijzen variëren van 1,00 tot 100,00 Euro.

Naast de shop kan men ook exposities bezichtigen. Zo is in de Galerie werk van studenten Beeld en Geluid en eindexamenwerk van studenten Grafisch Ontwerpen te zien. De binnenplaats is omgetoverd als Beeldentuin, waarin derdejaarsstudenten Beeldende Kunst 3D het resultaat van hun groot Beelden Project presenteren. Daarnaast kunnen aspirant-fotografen hun portfolio bespreken of zelf aan de slag met een professionele, technische Camera. Studenten Textiel en Mode presenteren kostuums door het hele gebouw. Kortom, genoeg activiteiten om onder de loep te nemen.

Natuurlijk kun je je tijdens de Open Dag laten inlichten over de mogelijkheden op de KABK. In het auditorium vertellen hoofddocenten om 10.30, 12,30 en om 14.30 uur over de verschillende afstudeerrichtingen in het auditorium.

Op deze feestelijke dag wordt tevens de nieuwe studie: Interactive Media Design aan het publiek geïntroduceerd. De KABK kent daarnaast de afstudeerrichtingen Beeld en Geluid/ArtScience, Beeldende Kunst, Fotografie, Grafisch Ontwerpen, Interieurarchitectuur en Textiel en Mode. Daarnaast biedt de KABK een aantal voortgezette opleidingen aan: Type and Media en ArtScience, de Post Graduate Course Industrial Design. Meer informatie over studeren aan de KABK en de activiteiten tijdens de Open Dag is te vinden op www.kabk.nl http://www.kabk.nl/>.

Noot voor de pers,