Gemeente Almelo

Internetpanel buigt zich over informatie rond verkiezing

Internetpanel buigt zich over informatie rond verkiezing Van dinsdag 24 januari tot en met zondag 29 januari legt de gemeente Almelo de leden van het Internetpanel vragen voor over de informatievoorziening rond de gemeenteraadsverkiezing op dinsdag 7 maart. Belangrijke vragen zijn: Waarop baseren stemmers hun keuze? Wat vinden kiezers van de manier waarop zij geïnformeerd worden over de verschillende verkiezingsprogramma's? En zijn de panelleden van plan te gaan stemmen? Aanmelden voor het Internetpanel kan nog steeds.

Op 7 maart mag iedere Almeloër die stemgerechtigd is zijn of haar keuze maken tijdens de gemeenteraadsverkiezing. De gemeente en de politieke partijen willen graag zoveel mogelijk Almeloërs interesseren voor de politiek in hun woon- en leefomgeving. De ideeën en standpunten van partijen zijn onder meer te vinden in kranten, op Radio Almelo, via Internet of partijbijeenkomsten. De gemeenteraad wil via de digitale vragenlijst nagaan of kiezers dit informatie aanbod voldoende vinden. Ook wordt gevraagd waarom sommige kiezers geen stem uitbrengen.

Leden van het Internetpanel kunnen tot en met zondag 29 januari de vragenlijst invullen. Naar verwachting zijn de resultaten op dinsdag 31 januari bekend.

Meedoen aan het Internetpanel? Surf naar www.almelo.nl/internetpanel om u aan te melden. Om de mening van de inwoners over de meest uiteenlopende onderwerpen te peilen, is de gemeente Almelo in 2005 gestart met een Internetpanel. Dit panel bestaat uit een groep van Almeloërs die vier tot zes keer per jaar wordt gevraagd om via Internet een vragenlijst in te vullen.