Politie Groningen

Persberichten vrijdag 20 januari 2006

Provincie Groningen, 20-01-2006

Groningen: politie treft harddrugs in auto aan

De politie heeft donderdagnacht op de Wibenaheerd een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor de Opiumwet. De verdachte werd in zijn auto gecontroleerd. De agenten roken dat uit de auto een behoorlijke wietlucht kwam. De agenten doorzochten vervolgens de auto en zij troffen in een tas een groot wit blok op cocaïne gelijkend poeder aan. Verder vonden de agenten nog een geldbedrag, een mobiele telefoon, wiet, pillen en een elektronische weegschaal aan. Alle goederen werden inbeslaggenomen. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: fietsster gewond door aanrijding

Bij een verkeersongeval op de kruising van de Stationsstraat met het Gedempte Zuiderdiep is donderdagmorgen een 19-jarige fietsster gewond geraakt. Een 24-jarige automobilist uit Delfzijl verleende geen voorrang aan de vrouw, waardoor de twee botsten. De vrouw kwam ten val en is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: politie houdt inbreker aan

De politie heeft donderdagavond op de Eikenlaan een 40-jarige Stadjer aangehouden voor inbraak. De Stadjer werd op heterdaad betrapt na het plegen van een inbraak in een school aan de Eikenlaan. De politie reageerde op een melding van een getuige en in de omgeving van de school troffen ze de verdachte aan. Hij had een videorecorder, afkomstig uit de school, nog bij zich. Uit onderzoek bleek dat de man de school is binnengekomen door een ruit in te slaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist veroorzaakt aanrijding

Een 25-jarige automobilist uit Haren is donderdagnacht op de Sumatralaan aangehouden voor rijden onder invloed. De man en zijn 25-jarige bijrijder uit Luttelgeest botsten op de Sumatralaan tegen een geparkeerde auto, nadat hij in een flauwe bocht de macht over het stuur verloor. Ook een tweede geparkeerde auto raakte door de botsing beschadigd. Twee autos waren total-loss. Agenten vermoedden alcoholgebruik en een blaastest wees uit dat de man had gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden op verdenking van diefstal

De politie heeft donderdagnacht bij een bedrijf aan de Stettingweg een 51-jarige man uit Langezwaag aangehouden op verdenking van diefstal. De afgelopen maand verdwenen herhaaldelijk TFT-schermen. De man kon met behulp van videobeelden als verdachte worden aangewezen. De bedrijfsrecherche heeft hem overgedragen aan de politie en de politie maakt proces-verbaal op.

Leek: proces-verbaal voor vleesverwerkingsbedrijf in Leek

De politie maakt proces-verbaal op tegen een vleesverwerkingsbedrijf in Leek vanwege milieu-overtredingen. Medewerkers van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) constateerden met steeds grotere regelmaat lozingen van vet in het riool. Hierop stelde de politie een nader onderzoek in en kwam uit bij een
vleesverwerkingsbedrijf in Leek. Bij het bedrijf bleek dat hun afvalwater op het gemeentelijk riool wordt geloosd, waarbij het systeem niet meer voldeed aan de hedendaagse eisen en de aan het bedrijf verleende vergunning. Daarnaast werd geconstateerd dat vleesafval in de buitenlucht werd opgeslagen. Milieuspecialisten van politie, gemeente en Algemene Inspectie Dienst (AID) vermoeden dat het milieu geen schade heeft opgelopen.

Stedum: rijden onder invloed

De politie heeft donderdagmiddag op de Weemweg een 65-jarige man uit Stedum aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Stedumer in zijn auto rijden. Hij werd gecontroleerd en bleek na een blaastest dat de man alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest werd geconstateerd dat de verdachte 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: Duitse chauffeur op de bon voor vallende lading

Agenten in het politiebureau in Delfzijl werden donderdagochtend opgeschrikt door luid en denderend geluid. Toen zij polshoogte namen, zagen zij nog net drie grote ijzeren buizen op de hoek Stationsweg met het J. van Kornputplein op de rijbaan stuiteren. Een
vrachtautocombinatie bleek de buizen met een totaal gewicht van 1192 kilo te hebben verloren. Een meisje, die vlak achter de vrachtauto reed, werd net niet geraakt door de buizen. De chauffeur, een 29-jarige man uit Aschendorf (D), werd bekeurd. Na overleg met justitie moest de man een boete van 400 euro betalen. Dit bedrag werd enkele uren later betaald. De buizen werden vervolgens op corrrecte wijze op de vrachtauto geladen.

Enumatil: Zuidhorner veel te snel

De politie heeft donderdagavond op het Hoendiep een 36-jarige man uit Zuidhorn bekeurd na het begaan van een forse snelheidsovertreding. De automobilist werd geklokt op 116 km/uur, waar 60 km/uur is toegestaan. De politie vorderde zijn rijbewijs in.

Vledderveen: taxibusje tegen boom

Een 49-jarige vrouw uit Tweede Exloermond is donderdagmiddag op de Ontsluitingsweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw bestuurde een taxibusje en zij kwam met haar rechtervoorwiel in de berm. Het busje geraakte in een slip, waarna het voertuig tegen een boom botste. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Oudeschans: rotweilers bijten man en hond

Een 61-jarige man uit Oudeschans en zijn hond zijn donderdagavond in de 1e Kwartierstraat gewond geraakt. Het slachtoffer liep met zijn aangelijnde hond te wandelen. Beiden werden plotseling door twee loslopende rotweilers aangevallen. De man liep een bijtwond op aan één van zijn handen. Ook zijn hond raakte door bijtwonden gewond. Beide honden waren uit een achtertuin aan de Molenweg ontsnapt. De politie stelt samen met de gemeente een nader onderzoek in naar beide honden.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op meerdere locaties een snelheidscontrole gehouden. Provincialeweg in Doezum: aantal geregistreerde voertuigen: 348, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Onderdendamsterweg in Toornwerd: aantal geregistreerde voertuigen: 195, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Oldebertweg in Tolbert: aantal geregistreerde voertuigen: 718, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoofdstraat in Uithuizermeeden: aantal geregistreerde voertuigen: 545, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoendiep Oostzijde in Zuidhorn: aantal geregistreerde voertuigen: 160, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur. Een 37-jarige man uit Noordhorn werd geklokt op 95 km/uur. Hij had ook geen rij- en kentekenbewijs bij zich. Verder bleek dat de man nog een boete van 225 euro had openstaan in verband met een snelheidsovertreding uit 2003. Het geldbedrag werd direct betaald. Tegen de Noordhorner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hooilandseweg in Roodeschool: aantal geregistreerde voertuigen: 284, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 64 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

K.J. de Vriezestraat in Wildervank: aantal geregistreerde voertuigen: 145, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.