Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)


Tjerk de Jong 15 jaar redder

Aan opstapper en plaatsvervangend schipper Tjerk de Jong werd dinsdagavond 17 januari 2006 door de Harlinger burgemeester Chris Arlman, tevens voorzitter van de plaatselijke commissie van reddingstation Harlingen, de versierselen en een oorkonde voor 15 jaar vrijwilligerswerk uitgereikt.
Sinds zijn aanstelling in 1990 heeft Tjerk een belangrijke bijdrage geleverd in de ontwikkeling van het Harlinger reddingstation. Naast zijn inbreng als bemanningslid van de Harlinger reddingboten, heeft hij zich vooral sterk gemaakt voor diverse technische ontwikkelingen binnen het reddingstation. Tjerk is in het dagelijks leven werkzaam als technisch manager en deelt zijn kennis en ervaring graag met de reddingmaatschappij. Tijdens de bouw van het boothuis in 1995, en later de ontwikkeling van de hijsinstallatie voor de Wiecher en Jap Visser Politiek, nam hij een belangrijk deel van de werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installatie voor zijn rekening.
Momenteel maakt Tjerk wederom deel uit van de bouwcommissie ter voorbereiding op de komst van de nieuwe reddingboot van het type Atlantic 75. Hiervoor is de huidige bergruimte te klein en zal enige aanpassingen van het boothuis noodzakelijk zijn. De KNRM hoopt nog vele jaren van Tjerks diensten als redder en technicus gebruik te mogen maken!