Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 20-01-2006

Aanhouding verdachte diefstal fiets

AMERSFOORT Op aanwijzing van getuigen heeft de politie op 19 januari omstreeks 23.15 uur een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden die op dat moment een fietsslot aan het openbreken was op het Stationsplein. De man werd meegenomen naar het bureau en bekende hier de diefstal. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

Bedreiging

AMERSFOORT - De politie ontving op 19 januari omstreeks 18.40 uur de melding van een 19-jarige Amersfoorter dat hij bedreigd was met een vuurwapen op de Lupinestraat. De man verklaarde dat hij op straat bedreigd was door een 53-jarige Amersfoorter bij een uit de hand gelopen conflict in de relatiesfeer. Daarop ging de politie met meerdere eenheden naar de locatie en hield hier de verdachte aan. Deze bekende de bedreiging met een alarmpistool en werd vervolgens meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor. Het alarmpistool werd in beslag genomen.

Aanhouding mishandeling

AMERSFOORT De politie kreeg op 19 januari omstreeks 12.35 uur de melding van een conflict tussen twee groepen op het Componistenpad. Toen de politie op deze plek kwam, werden zij aangesproken door een medewerker van een nabijgelegen school. De medewerker vertelde dat een 17-jarige jongen uit Amersfoort was geslagen door een 17-jarige jongen uit Leusden die samen met een groep op het pad stond. Vervolgens werd op aanwijzing van het slachtoffer de verdachte in de school aangewezen en daarop door de politie aangehouden. Tijdens de fouillering in het politiebureau van de verdachte werd softdrugs aangetroffen en in beslag genomen.