Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Den Haag, 19 januari 2006

Ondertekening alliantie Olympisch Netwerk Regio Den Haag

Op vrijdag 20 januari 2006 zal rond 08.40 uur in het Provinciehuis van Zuid Holland te Den Haag de ondertekening plaatsvinden van de alliantie Olympisch Netwerk Regio Den Haag met verschillende partners in de sport. Erica Terpstra zal namens NOC*NSF ondertekenen. Tevens wordt het logo en de nieuwe naam voor het Olympisch Steunpunt Regio Den Haag gepresenteerd.

NOC*NSF initieert momenteel meerdere Olympische Netwerken in Nederland, waarbinnen organisaties gaan samenwerken die bij integrale sportbegeleiding betrokken zijn. Een Olympisch Netwerk zal hoogwaardige producten en diensten voor sporters, sportverenigingen, sportbonden en gemeenten bieden.

Om het Olympisch Netwerk Regio Den Haag (werkgebied noordelijk deel Zuid Holland) te realiseren is gezocht naar voldoende draagkracht (partners). Het netwerk bestaat uit gemeenten, onderwijsinstellingen en sportorganisaties die zich inzetten ter verbetering en professionalisering van de sport, zowel de breedte- als de topsport.

Het Olympisch Netwerk wordt geen uitvoeringsorgaan, maar zoals de naam reeds zegt een samenwerkingsorgaan, waarin iedereen haar eigen taak houdt. Deze samenwerking biedt de sport onder andere veel kansen op het gebied van:

- versterken verenigingen;
- intensiveren van de talentontwikkeling;
- waarborgen faciliteiten voor de topsporters.

Het Olympisch Steunpunt Regio Den Haag zal, maar dan onder de nieuwe naam 'Regio Steunpunt Talent en Topsport', de coördinatie van het Olympisch Netwerk gaan voeren. Hiervoor is een Alliantiemanager benoemd.

Tijdens de bijeenkomst zullen de toekomstige partners aan het Olympisch Netwerk een intentieverklaring ondertekenen, waarbij zij verklaren samen te gaan werken om te bevorderen dat de sporters en verenigingen hun talenten op het gebied van de sport kunnen ontplooien. De mede ondertekenaars zijn: Gemeente Den Haag, Sportraad Zuid Holland, Gemeente Zoetermeer, Haagse Hogeschool, Mondriaan Onderwijsgroep en Den Haag Marketing & Events.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Rob Blokpoel, alliantiemanager Olympisch Netwerk Regio Den Haag, tel. 070 3618882 of Antoine de Brouwer van NOC*NSF, tel. 026 4834781