Gemeente Ambt Montfort


Burgemeester Evers overhandigt cheque aan stichting kasteel Montfort Vrijdag 20 januari vond in het Jachtslot een drukbezochte borrel plaats voor samenwerkingspartners en sponsors, bij gelegenheid van het bereiken van het laagste punt.

Burgemeester Evers maakt van deze gelegenheid gebruik een cheque namens de gemeente Ambt Montfort aan te bieden.

Na mooie woorden over de geleverde prestaties gaf hij uitvoering aan het raadsbesluit om 54.000 euro bij te dragen aan het project Heerlickheit Montfort door het overhandigen van een cheque aan stichtingsvoorzitter Fedor Coenen. Deze dankte de gemeente hartelijk voor deze royale geldelijke bijdrage.

De restauratiewerkzaamheden aan het Jachtslot, één van de torens op de kasteelruïne, vordert voortvarend. Begin 2005 is gestart met het herstellen van de bakstenen bovenbouw, waarbij op 26 april het bereiken van het hoogste punt werd gevierd. Na de zomer is gestart met de kelders in en naast de natuurstenen torenvoet, het middeleeuwse gedeelte. Inmiddels zijn deze werkzaamheden zo ver gevorderd dat, met een knipoog, het laagste punt is bereikt. Feitelijk overigens ook, want de rioleringsbuis voor toekomstige toilet en kitchenette kon onder de fundering van de dertiende eeuwse ringmuur geschoven worden, zonder waardevol muurwerk te beschadigen.

Tevens werden tijdens de bijeenkomst op 20 januari de inrichtingsplannen gepresenteerd, alsmede de planning voor de loop van dit jaar