Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 20-01-2006

HISTORISCHE RECORDS: 10,1 MILJOEN PASSAGIERS EN BENUTTINGSGRAAD VAN 74,1% IN 2005

Van januari tot en met december 2005 vervoerde de Austrian Airlines Group meer passagiers dan daarvoor in twaalf maanden. In totaal boekten 10.119.773 passagiers een lijn- en chartervlucht, een toename van 7,6% vergeleken met het jaar 2004. Austrian Airlines heeft door dit record een toename van 7,9% in luchtverkeer gerealiseerd, terwijl de beschikbare capaciteit met 5,5% toenam in vergelijking met het vorige jaar. De cumulatieve bezettingsgraad op lijnvluchten van 73,8%, was 1,7 procentpunt hoger dan in 2004. De benuttingsgraad (passagiers en vracht) op lijn- en chartervluchten nam toe met 1,3 procentpunt en bereikte daarmee de historische hoogte van 74,1%.

De Austrian Airlines Group heeft de ontwikkeling in de groei ook in de maand december gecontinueerd. Het aantal verkochte passagierskilometers nam toe met 16,7% ten opzichte van het vorige jaar. De beschikbare capaciteit steeg met 7,5%. De bezettingsgraad op lijnvluchten nam in december toe met

5,8 procentpunten ten opzichte van dezelfde periode in 2004 en kwam uit op 73,1%. In december vervoerde de Austrian Airlines Group 693.471 passagiers, 11,8% meer dan het vorige jaar.

Vagn Soerensen, Chief Executive Officer van Austrian Airlines Group, over de jaarcijfers: "Onze disproportioneel hoge groei van de benuttingsgraad heeft ook bijgedragen aan de groei van onze hub Wenen. Onze Focus East-strategie gericht op Oost-Europa, Midden-Oosten en Verre Oosten, stimuleert de hele regio en het luchtverkeer van Wenen. We beginnen de kracht van ons netwerk in het oosten nu volledig te ontwikkelen en blijven daarmee voorlopig doorgaan. Met onze goede jaarcijfers hebben we een prima startpositie gecreëerd voor 2006, voornamelijk door het aantal boekingen dat al gemaakt is voor de eerste maanden van het jaar. Door ons Focus East-programma zijn we aanwezig in de snelst groeiende economische regio's van Oost-Europa via het Midden-Oosten tot het Verre Oosten."



Ingezonden persbericht