Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

20 januari 2006

Doornspijk - Man verdacht van brandstichting

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (20/01) op een camping aan de Haerderweg een 28-jarige man uit Biddinghuizen aangehouden die wordt verdacht van brandstichting in een caravan op dat terrein, bewoond door van een 47 jarige Elburger. Politie en brandweer kregen vrijdag rond 01.20 uur melding dat op de camping een caravan in brand stond. In de buurt van de brand zouden ook een aantal gasflessen staan. De brandweer had het vuur snel onder controle en er is niet ontploft. Omdat de 28 jarige campingbewoner zich voor, tijdens en na de brand verdacht gedroeg, is hij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie bracht hem naar het politiebureau in Nunspeet, verhoorde hem en maakte proces-verbaal op.

Epe - Gestolen vrachtwagen aangetroffen

De politie heeft donderdagmorgen (19/01) op de parkeerplaats bij de Lohuizerweg/Albert Schweitzerlaan een gestolen vrachtwagen aangetroffen. De lading bleek echter gestolen te zijn. Onderzoek wees uit dat de vrachtauto in de nacht van maandag op dinsdag in Deventer gestolen was. De vrachtwagen was geladen met vier pallets met diervoeder, totale waarde circa 12.000 euro. De pallets bleken verdwenen te zijn. De politie gaat verder met het onderzoek.

Harderwijk - sigaretten weg na snelkraak

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag (20/01) met een auto de voorpui van een winkel aan de Nassaulaan er uit gereden. Bij de snelkraak werd een hoeveelheid sigaretten buit gemaakt.De verdachten verdwenen in de auto met hoge snelheid in de richting Oranjelaan. De politie kreeg vrijdagmorgen rond 03.20 uur melding van de snelkraak en was met enkele politieauto's snel ter plaatse maar trof geen verdachten meer aan.

Harderwijk - Parkeerautomaten opengebroken

Dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag (19/01) op de Vuldersbrink, de Houtwal en aan het Klooster enkele parkeerautomaten opengebroken en het aanwezige geld weggenomen. De daders braken twee parkeerautomaten open en bij een derde bleef het bij een poging. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen die in de nacht van woensdag op donderdag (19/1) op de Vuldersbrink of de Houtwal iets verdachts hebben gezien, dat te melden via 0900-8844.

Vaassen/Emst - Verlichting niet in orde

Vijftien fietsers haden donderdagmorgen (19/01) tijdens verlichtingscontroles op de Poelweg, de Apeldoornseweg in Vaassen en op de Hoofdweg in Emst de verlichting niet in orde. Bovendien kregen twee snorfietsers een boete voor het rijden op een fietspad waar dit niet is toegestaan.

Heerde - Politie treedt op tegen parkeren Van Meurslaan

Bij de politie zijn klachten binnen gekomen over het parkeren in het parkeerverbod langs de Van Meurslaan in Heerde. Aan deze straat zijn de bibliotheek, het dorpshuis en een uitgang van een basisschool gesitueerd. Met name voor de schoolgaande kinderen leveren de geparkeerde auto's gevaarlijke situaties op. Het zicht van de kinderen zelf, maar ook het zicht van andere weggebruikers op de schoolgaande jeugd wordt door de geparkeerde auto's onttrokken. Op loopafstand is een grote parkeerplaats langs de Marktstraat. De politie zal de komende tijd extra toezicht houden. Boetes voor fout parkeren bedragen E 50,-

Vaassen - Boete van E 130,- na diefstal toiletpapier

De officier van justitie in Zutphen heeft een 40 jarige man uit Apeldoorn een boete opgelegd van E 130,- nadat hij bij een benzinestation in Vaassen drie rollen toiletpapier uit de toiletruimte wegnam, in zijn auto legde en vervolgens wegreed. De eigenaar zag één en ander gebeuren. De man kon via het genoteerde kenteken worden achterhaald. Hij is verhoord en bekende de misdaad, waarop na overleg met het OM de hoogte van de boete werd vastgesteld.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --