Provincie Noord-Brabant




In totaal 2 miljoen euro beschikbaar

Provincie opent Fonds Armoedebestrijding

De provincie Noord-Brabant nodigt gemeenten en maatschappelijke organisaties uit om voor 1 maart een subsidieaanvraag in te dienen voor projecten die de armoede in Brabant bestrijden. Daarvoor trekt de provincie in totaal 2 miljoen euro uit. Het geld is de komende twee jaar beschikbaar voor concrete projecten die een directe bijdrage leveren aan het armoedeprobleem. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om directe inkomensondersteuning. Dat is immers een gemeentelijke taak.

De maatschappelijke discussie rond het onderwerp armoede is niet onopgemerkt aan de Provincie voorbij gegaan. Signalen uit de samenleving leidden vorig jaar al tot een brede politieke discussie. Hieruit kwam al snel naar voren dat Provinciale Staten unaniem van mening waren dat de Provincie haar maatschappelijke verantwoordelijkheid moet nemen. Het Fonds Armoedebestrijding is hier een eerste resultaat van.

Gemeenten en organisaties die een aanvraag in willen dienen, kunnen hiervoor terecht op de website van de provincie www.brabant.nl.