Gemeente Hoorn


Korsnäs Packaging komt naar Hoorn

Laatste bedrijfsgrond Hoorn verkocht

Persbericht d.d.: 18 januari 2006

De gemeente Hoorn heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van 12.000 m² grond op het bedrijventerrein Westfrisia voor de vestiging van het bedrijf Korsnäs Packaging afkomstig uit Edam. Met deze verkoop is het laatste stuk bedrijfsgrond van Hoorn verkocht. Door de komst van het bedrijf komen er ruim 100 arbeidsplaatsen bij.

Korsnäs Packaging houdt zich bezig met het vervaardigen van papieren verpakking voor de food en non-food sector. Hierbij moet gedacht worden aan verpakkingen voor bijvoorbeeld rijst, hondenbrokken, lijmpoeder en cement. Het is een internationale onderneming met negen vestigingen in Europa.

Arbeidsplaatsen
De vestiging in Edam is verouderd en ligt tegen het centrum aan. Nieuwbouw op die plek was daarom niet mogelijk. De gebouwen worden gesloopt en er komen nieuwe woningen op die plek. In de directe omgeving van Edam is voorlopig geen nieuwe grond beschikbaar. Dit was voor de directie aanleiding om verder te kijken. Doordat de gemeente Hoorn al eens contact had gezocht met het bedrijf, werd de blik gericht op Hoorn. Omdat het bedrijf werkgelegenheid biedt aan ongeveer 20 mensen op het kantoor en 90 in de productie, op slechts ruim een hectare bedrijfsgrond, is het voor Hoorn een zeer interessant bedrijf. Het gemiddelde aantal arbeidsplaatsen op een hectare bedrijfsgrond bedraagt 40 à 45. Het was dan ook verantwoord om het laatste stuk bedrijfsgrond in Hoorn aan dit bedrijf te verkopen. Over enkele maanden wordt gestart met de bouw. Begin 2007 is Kornäs Packaging in bedrijf.

---