Binnensticht, 09.55

Utrecht, 20-01-2006 o Nieuwsberichten district Binnensticht

Frontale aanrijding na inhaalmanoeuvre

BUNNIK Op de Provincialeweg in Bunnik heeft donderdagmiddag een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Dat gebeurde toen een 32-jarige automobilist uit Utrecht een brommobiel inhaalde. Daarbij zag hij de hem tegemoetkomende auto van een 52-jarige Edenaar over het hoofd.

De aanrijding vond plaats omstreeks 16.10 uur ter hoogte van de Van Zijldreef en de Rhijnauwenselaan. Ook de brommobiel werd nog geraakt. De bestuurders van beide autos werden overgebracht naar het ziekenhuis, maar konden na behandeling weer naar huis.

De politie gaat proces-verbaal opmaken tegen de Utrechter. Ook tegen de bestuurster van de brommobiel, een 34-jarige Utrechtse, wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij mocht met haar brommobiel niet op de rijbaan rijden.

Bus in brand

MAARTENSDIJK De twee toegangswegen naar Maartensdijk zijn donderdag rond het middaguur enige tijd afgesloten geweest in verband met een brand in een gelede bus.

Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie een melding dat de bus van Connexxion in brand was gevlogen. Toen de agenten arriveerden, vernamen zij van de chauffeur dat de bus aan de achterzijde spontaan had vlam gevat. De twee passagiers in de bus konden veilig de bus verlaten. De brandweer heeft de brand geblust. De bus is door Connexxion weggesleept.