Llink


LLinke Soep


uitzending(en)

vr 20 januari 2006 van 20:00 uur tot 21:00 uur op Radio 1

deze aflevering

Überseksueel Award

LLinke Soep kiest de komende weken de 'überseksueel van het jaar'. Hij is de metroman voorbij: dynamisch, sterk, stijlvol en mannelijk. Hij kan praten over cultuur, heeft verstand van sport, is een echte familieman, maar is vooral sociaal bewogen. Bono is wereldwijd dé überseksueel. Ook Jamie Oliver scoort aardig. Wie is het in Nederland? Luister tot 17 februari naar de 'überseksueel van het jaar'-verkiezing in LLinke Soep.

Koffiedebat

Heeft eerlijke handel eigenlijk wel zin, of kunnen we er maar beter gewoon mee stoppen omdat bijna niemand bereid is meer te betalen voor een kopje koffie dan striks noodzakelijk? Coolpolitics en Max Havelaar houden de komende tijd een aantal
'Zuivere Koffiedebatten' bij grote studentenverenigingen in Nederland. Voor deze ene keer zijn ook niet-leden welkom. Op 12 januari bijvoorbeeld, bij Minerva in Leiden, met als gasten Kees Vendrik (Tweede Kamerlid GroenLinks) en Froukje Jansen (bekend van 6pack). En op 25 januari bij Veritas in Utrecht, met Boris van der Ham (Tweede Kamerlid D66) en Vincent Bijlo (cabaretier). Die laatste komt in LLinke Soep vast een voorproefje geven van het Zuivere Koffiedebat.

Mag ik even aan je tafel ruiken?

In de toekomst kunnen wetenschappers er via de geur van een boom achter komen of het hout op een eerlijke manier geproduceerd is. Hoe precies? Ook dat hoor je in LLinke Soep.