Politie Zeeland


---


Z-7369-2005 Brand in Terneuzen
Woensdag rond 03.00 uur is er brand ontstaan in een bedrijfspand aan de Axelsestraat in Terneuzen.
De gehele benedenverdieping brandde uit. Nadat de brandweer de brand had geblust, werd op de bovenverdieping een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand maar de uitslag hiervan is nog niet bekend.

O-7370-2005 Woninginbraak in Burgh Haamstede
In een woning aan de Platboslaan is woensdag tussen 00.30 en 08.00 uur ingebroken.
Er werden diverse goederen weggenomen waaronder beeld- en geluidsapparatuur en diverse cd's. Het schadebedrag is niet bekend.

O-7371-2005 Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding
Woensdagmiddag is tijdens surveillance van de videoauto het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige automobilist uit Krabbendijke.
De automobilist reed met een snelheid van 160 km over de N289 te Kruiningen waar echter 100 km is toegestaan. De bestuurder werd aan de kant gezet waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

O-7372-2005 Diefstal aggregaat
Onbekenden hebben tussen dinsdag 18.30 en woensdagmorgen 07.30 uur een aggregaat weggenomen.
De blauw/oranje aggregaat stond langs de A58 ter hoogte van de afrit Yerseke/Kruiningen en was hier geplaatst om de bouwput van de boring onder de A58 te bemalen. De aggregaat, t.w.v. enkele tienduizenden euro's, is vermoedelijk weggenomen met behulp van een vrachtauto met hijskraan.


W-7373-2005 Vlissinger gewond aan hand na ruzie
Tijdens een woordenwisseling tussen twee mannen is woensdagmiddag een 19-jarige Vlissinger gewond geraakt aan zijn hand.
In zijn woning aan de President Rooseveltlaan was tussen hem en een 18-jarige plaatsgenoot na een woordenwisseling een schermutseling ontstaan waarbij de 19-jarige zijn hand verwondde aan een mes. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis maar kon even later nadat de wond was gehecht, het ziekenhuis weer verlaten. De 18-jarige Vlissinger werd ter plaatse in de woning aangehouden. Het mes is in beslaggenomen.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland