Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 30 november

* ONDERZOEK NAAR MISDRIJF OOSTVOORNE
ROTTERDAM - Het rechercheteam dat bezig is met het onderzoek naar het misdrijf waarbij de 35-jarige Caroline van Toledo om het leven kwam, gaat deze week de 12e week in. Op zaterdagochtend 3 september rond zeven uur werd in het recreatiegebied Kruiningergors in Oostvoorne het slachtoffer in een uitgebrande auto aangetroffen. Diezelfde ochtend brak er brand uit in haar woning. Met de pinpas van het slachtoffer werd later door een nog onbekende man bij de Rabobank in Rozenburg gepind. Door de politie werden meerdere oproepen gedaan in het programma 'Opsporing Verzocht'. Tevens werden in landelijke, regionale en lokale media uitgebreid aandacht besteed aan de zaak en deelden politiemensen ruim 20.000 flyers in onder meer Oostvoorne, Hellevoetsluis en Rockanje uit. Deze aandacht heeft er inmiddels voor gezorgd dat er ruim 150 tips zijn. De politie is druk doende met het onderzoeken van de bruikbaarheid van een aantal tips.
Tijdens het onderzoek zijn er enkele tientallen borduurbedrijven bezocht om te kunnen achterhalen waar de trui die de pinner (zie bijgevoegde foto) aanhad, vandaan kwam. Er wordt namelijk vermoed dat die trui een relatiegeschenk zou kunnen zijn. De politie wil nog steeds graag in contact komen met mensen die de pinner herkennen, of meer weten over de trui die de pinner aanhad. Kenmerken van de trui:

- Marineblauwe fleece trui met een rode kraag, model anorak;
- Op het neklabel van deze trui staat het merk US Basics;
- Op de rechtermouw van de trui staat een tekst waarvan het tweede woord lijkt op 'OKTOBER' ;

- Op de linkerborst staat vermoedelijk een logo geborduurd. Uiteraard is ook iedere andere vorm van informatie van mensen die meer weten welkom. Voor de tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte(n) is door Justitie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.
Vragen waar de politie nog graag antwoord op wil krijgen zijn: Wie heeft er zaterdagochtend 3 september rond 06.00 uur op het fietspad nabij de Heijndijk, gelijk achter de Kruiningergors, iets verdachts gezien. Mogelijk in combinatie met de blauwe Opel Astra van het slachtoffer (kenteken NN-XL-67);

- Wie heeft er op zaterdagochtend 3 september tussen 05.00 uur en 06.00 uur iets verdachts of opmerkelijks gezien op de route tussen de woning aan de Molendijk in Oostvoorne en de vindplaats van het slachtoffer;
Wie heeft er die vrijdagavond 2 september of zaterdagochtend 3 september bij de woning van Caroline iets verdachts gezien. Verder is elke vorm van informatie, hoe onbeduidend die soms ook lijkt, belangrijk voor het team om te weten. Juist die informatie kan helpen bij het oplossen van dit misdrijf. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u iemand uit uw omgeving mist sinds 3 september. Ook die informatie kan belangrijk zijn voor het onderzoeksteam.
Beschikt u over informatie? Neem dan contact op met de rechercheurs van TGO GORS die dit misdrijf onderzoeken. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Als u informatie heeft die u graag met de politie wilt delen, maar u wilt niet dat de politie uw identiteit kan achterhalen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Op die wijze wordt gegarandeerd dat u echt anoniem blijft.


* SCHIPPER REDT MAN UIT HET WATER
ROTTERDAM - Een 43-jarige schipper uit Rotterdam heeft dinsdagavond een plaatsgenoot uit het water aan het Haringvliet gered. Een 72-jarige Rotterdammer viel door nog onbekende oorzaak, in het water. De schipper gooide een reddingsboei naar het slachtoffer, sprong het water in en hield de man boven water totdat de hulpdiensten kwamen. Met ernstige onderkoelingsverschijnselen is het slachtoffer overgebracht naar ziekenhuis.


* BOM OPGEBAGGERD
ROTTERDAM - Een baggerschip heeft dinsdagmorgen in de Waalhaven een bom uit de 2e Wereldoorlog opgebaggerd. Het was vermoedelijk een vliegtuigbom, die niet tot ontploffing was gekomen. Tijdens het opbaggeren was het ontstekingsmechanisme beschadigd geraakt. Het scheepvaartverkeer in de Waalhaven werd tijdelijk gestremd. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam ter plaatse en maakte de brisantbom (250 ponder) aan dek van het baggerschip onschadelijk. De bom werd later op de Maasvlakte tot ontploffing gebracht.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN NA AANTREFFEN ILLEGAAL VUURWERK

SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben dinsdagmiddag drie mannen aangehouden voor het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk. Omstreeks drie uur stelde de politie een onderzoek in na een melding dat men op het Sterrenkwartier in vuurwerk handelde. Op de Heemraadlaan werd een auto staande gehouden. In de auto werden enkele tientallen lawinepijlen en zo'n 70 stuks ander zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De inzittenden, een 18-jarige man uit Spijkenisse, een 22-jarige plaatsgenoot en een 21-jarige Rotterdammer zijn aangehouden en voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
MAASSLUIS - Een 32-jarige man uit Maassluis werd in de nacht van dinsdag op woensdag rond middernacht aangehouden op de Industrieweg voor mishandeling. Bij het Station Maassluis Centrum raakte de man ontstemd toen hij langs een hond liep die aansloeg. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de man met een halter van 0.75 kilo de eigenaar van de hond op het hoofd sloeg. Deze raakte hierdoor gewond en werd voor behandeling overgebracht naar het Holyziekenhuis. Een voorbijganger wilde de man stoppen en zag kans de halter af te pakken.
De verdachte raakte hierbij gewond. Hij ging er vervolgens vandoor maar kon wat later worden aangehouden. Na zijn aanhouding werd de verdachte voor behandeling naar het Holyziekenhuis gebracht. Daarna werd hij overgebracht naar het bureau en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van dit incident.