Gemeente Bedum


29 november 2005

Winter. In ons land betekent dat stamppot op tafel en de kachel of cv comfortabel snorrend. Aangenaam temperatuurtje; sfeervol seizoen. Hoe anders is dat op dit moment in Kashmir en noordoost Pakistan. Dat deel van de wereld werd op 8 oktober van dit jaar getroffen door een rampzalige aardbeving. Ongekend natuurgeweld dat tot nu toe 80.000 levens eiste. In het gebied zijn miljoenen mensen dakloos; kinderen, volwassenen en ouderen. En de winter een échte; een onbarmhartige staat er voor de deur.
De heer Razzaq Choudhry komt uit Kashmir. Al 30 jaar is hij Bedumer onder de Bedumers. De heer Choudhry is een inzamelingsactie gestart om vooral de kinderen in het getroffen gebied een helpende hand toe te steken. En dat is hard nodig. Het ontbreekt er aan tenten, aan medicijnen, aan eten, aan kleding, aan onderwijs ook. Als de noodhulp in het gebied niet snel op gang komt, zijn duizenden gedoemd de winter niet te overleven. Daarom is er geld nodig; veel geld.

Ik ondersteun de actie van Razzaq Choudhry van harte. Ik stort dan ook zeker een bijdrage op rekeningnummer 33.72.53.080, ten name van Kinderen voor Kashmir.

U doet dat toch ook? Draag voor 20 december bij en help de kinderen van Kashmir de winter door. Meer dan van warm aanbevolen!

Bedum, 30 november 2005,
Wilte Everts,
Burgemeester van Bedum en beschermheer van de actie.