Ingezonden persbericht


Amsterdam, november 2005

PERSBERICHT

Pieter Bouwman brengt van wo. 30 november t/m za. 3 december en wo.6 en do. 7 december exclusief in het Betty Asfalt Complex te Amsterdam: 'Pater Biemann Kokhalst'.
Nederland is rijp voor Het Andere TV-Kijken en Pater Biemann ramt deze nieuwe ervaring erin!

Al kanaalzwemmend en zappend, bluffend of blunderend, improviseert Pieter Bouwman (bekend van 'Radio Bergeijk', 'De mannen van de radio' en als regisseur van o.a. Hans Teeuwen en Van Muiswinkel en van Vleuten) zich door de TV-bagger van de dag. Het geluid staat uit, dus hij zal alles van commentaar moeten voorzien. Hopelijk stuit hij op Joegoslavische soaps, op het paargedrag van de orca's, op onversneden agitprop van Chinese bodem of archiefmateriaal uit het Derde Duitse Rijk. Daarnaast valt een goed Italiaans showballet of een extreme Japanse quiz natuurlijk ook niet te versmaden.

Geen avond is hetzelfde; als enige voorbereiding gooit Pater Biemann de TV-gids weg, zodat hij echt niet weet wat er die avond op TV komt. Let wel: geen imitatie, maar 100% improvisatie met veel kansen op humor van de bovenste plank.

Dus kom van die bank af en zap mee met Pater Biemann. Tv-kijken is toch veel leuker met 100 man in een intiem zaaltje op een groot scherm met stem en commentaar van Pater Biemann, dan in je eentje op de bank!

Te zien van wo. 30 november t/m za. 3 december en wo.6 en do. 7 december, in Het Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, Amsterdam. aanvang 20.30 uur, toegang: E 10,-, Reserveren: 020-6264695 of via www.bettyasfalt.nl

Pieter Bouwman regisseerde o.a. programma's van Hans Teeuwen, Van Muiswinkel en van Vleuten, Van Houts en de Ket, Jeroen van Merwijk, Hans Dorrestijn, Paul Haenen, Alex d'Electrique, Micha Wertheim en Wim Helsen. Met Hans Teeuwen improviseerde hij drie jaar lang voor de VPRO radio 'De mannen van de radio'. Hij bedacht en presenteert tot op de dag van vandaag cult-radioprogramma `Radio Bergeijk'. Samen met Hans Teeuwen en cartoonist Gumbahh maakte hij het zwaar-absurdistische `Poelmo Slaaf van het Zuiden'.

Aan de redactie:
Voor meer informatie
Alles voor de Kunsten
Meeke Beumer, Wilma Kuite
Muiderstraat 24, 1011 RC Amsterdam, 020-4235826, allesvoordekunsten@xs4all.nl


---- --