Gemeente Het Bildt


Groen licht voor multifunctioneel centrum

Het plan is klaar om dorpscentrum "Ons Huis" in St.-Annaparochie uit te laten groeien tot een multi-funktioneel centrum waarin diverse welzijnsvoorzieningen een plek krijgen.

Op dit moment hebben de stichting Welzijn voor Ouderen, de stichting Muziekschool het Bildt, de speel-o-theek, de stichting Sociaal-Cultureel Werk het Bildt (jongerenwerk) al een vaste plek in "Ons Huis", maar na de verbouw en uitbreiding, zullen de bibliotheek het Bildt, het Bildts Documentatie-centrum, de peuterspeelzaal, de stichting Ons Bildt en de stichting Interzorg daar bij komen.

Deze stap maakt dat alle genoemde instellingen én het gebouw "Ons Huis" in één beweging voldoen aan de eisen die worden gesteld aan publiekstoegankelijke gebouwen (veiligheid en bereikbaarheid). De voorbereidingen zijn nu zover dat tot besluitvorming kan worden overgegaan. De gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor de uitvoering van dit project en daartoe een gemeentelijke investeringssubsidie te verstrekken.

De kostenraming voor dit project komt uit op in totaal ¤ 2.020.000,--. Met het oog op de subsidie-bepalingen moet de verbouw en uitbreiding in de eerste helft van 2006 beginnen. Daarom start nu ook de planologische procedure. Zo moet het bestemmingsplan worden aangepast en is uiteraard een bouwvergunning nodig.

© 2005 Gemeente het Bildt