Simac Techniek NV

nieuws

30 november 2005 Persbericht

Simac Techniek neemt de activiteiten met betrekking tot Square Applications over

Simac Techniek NV uit Veldhoven heeft overeenstemming bereikt met de directie en aandeelhouders van Square SMS BV uit Weert om vanaf 1 december 2005 de activiteiten en medewerkers over te nemen die actief zijn met de product-suite Square Applications.

Square SMS concentreert zich op standaard applicatiesoftware voor enkele specifieke markten. Op basis van Oracle technologie is een functioneel sterke en brede applicatie ontwikkeld voor zogenaamde "pay per use" facturering. De functionaliteit is er op gericht om producten en diensten te factureren op basis van gebruik zoals veel voorkomt bij bijvoorbeeld telecom operators, kabelexploitanten en leveranciers van printers en kopieerapparaten. De huidige klanten werkzaam met Square Applications zijn met name te vinden binnen deze laatste doelgroep en bevinden zich in Nederland, België, Duitsland, Italië en de Verenigde Staten.

Simac zal de activiteiten voortzetten onder de naam Simac Triangle BV. De vestigingsplaats blijft Weert. Gewerkt zal worden aan een verdere uitbouw van de bestaande doelmarkt, leveranciers van printers en kopieerapparaten, waar inmiddels een sterke positie is verkregen. Door de overname zal de programmatuur nu ook op basis van een ASP model (Applications Service Provider, ofwel het op afstand beschikbaar stellen van de applicatie inclusief het beheer) aangeboden kunnen worden. Tevens zullen nieuwe klantengroepen zoals telecom operators, kabelexploitanten, leasemaatschappijen en uitzendbureau's worden benaderd. Daarnaast zal de binnen Simac Triangle aanwezige Oracle-kennis ingezet worden om de bestaande klanten van Simac een verdergaande dienstverlening aan te bieden.

De huidige grote aandeelhouders van Square SMS zijn Square BV uit Roermond en Gilde IT Fund II BV uit Utrecht. Zij beschouwen het voor de groeimogelijkheden en internationale expansie van de product-suite Square Applications beter dat de activiteiten worden voortgezet binnen een grotere internationaal opererende ICT- onderneming.

Voor verdere informatie kunt U terecht bij:
· Simac Techniek NV, Eric van Schagen, tel.nr. 040-2582700
· Square SMS BV, Rudie Piessens, tel.nr. 0495-462121

Simac Techniek NV
Postbus 340
5500 AH Veldhoven
T: +31 (0)40 258 29 44
F: +31 (0)40 258 27 07
info@simac.com
www.simac.com


---- --