PERSBERICHT KENDRION N.V.

Boete Europese Commissie voor Kendrion N.V.

Kendrion N.V., gevestigd te Zeist, maakt bekend dat zij heden door de Europese Commissie is beboet met een bedrag van EUR 34 miljoen voor overtreding van artikel 81 lid 1 EG-Verdrag door haar voormalige dochteronderneming Fardem Packaging B.V., gevestigd te Edam. Kendrion N.V. spreekt haar verbazing uit over de hoogte van de boete en acht deze buiten alle proporties.

De boete ziet op afspraken in de sector kunststof industriële zakken in Nederland en incidenteel in België, waarbij de voormalige dochteronderneming Fardem Packaging B.V. gedurende een bepaalde periode betrokken zou zijn geweest. Gelet op het feit dat Kendrion N.V. vanaf 8 juni 1995 100% aandeelhouder is geweest van Fardem Packaging B.V. is ook aan Kendrion N.V. een boete opgelegd. Kendrion N.V. benadrukt dat Fardem Packaging B.V. als een zelfstandige onderneming heeft geopereerd en dat zij niet zelf bij de vermeende afspraken betrokken is geweest. Kendrion N.V. is sinds september 2003 geen aandeelhouder meer van Fardem Packaging B.V.

De motivering van de beschikking van de Europese Commissie is nog niet bekend. Zodra de motivering bekend zal worden, zal Kendrion N.V. zich beraden over een in te stellen beroep. Kendrion N.V. neemt uitdrukkelijk afstand van het maken van afspraken in strijd met artikel 81 lid 1 EG-Verdrag.

Profiel Kendrion N.V.
Kendrion N.V. is een internationaal opererende onderneming met circa 2.600 medewerkers in 17 Europese landen, het Verre Oosten en de Verenigde Staten. Kendrion streeft naar nichemarktleiderschap in business-to-business markten. Zo ontwikkelt Kendrion hoogwaardige industriële componenten en is Kendrion dienstverlener op het vlak van kunststofproducten. Karakteristiek voor Kendrion zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteitsmanagement in ruime zin en logistieke expertise.

Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en opgenomen in de Euronext index NextPrime.

Zeist, 30 november 2005

De Directie van Kendrion N.V.
Voor nadere informatie:
Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 33
3704 HA ZEIST
Tel: 030 699.72.50
Fax: 030 695.11.65
Website www.kendrion.com


---- --