Ingezonden persbericht

Fluke Networks' OptiView(TM) Integrated Network Analyzer met VoIP optie

Nieuwe ondersteuning voor Layer 3 switches, een optie voor throughput, verbeterde apparaatopsporing en aanvullende VLAN ondersteuning bieden tevens verbeterd zicht op de prestaties van moderne netwerken

EVERETT, 20051130 -- EVERETT, Washington (Verenigde Staten), 29 november 2005 - Fluke Networks maakt vandaag bekend dat de OptiView(TM) Series II Integrated Network Analyzer nu over een VoIP (Voice over Internet Protocol) optie beschikt. Met deze optie zijn netwerkbeheerders in staat VoIP activiteit op hun netwerk te analyseren, de oproepkwaliteit te bepalen en details over individuele oproepkanalen te bekijken. Op deze manier is het mogelijk problemen op het gebied van de oproepkwaliteit snel op te sporen, te isoleren en te repareren.


VoIP is een snel groeiend communicatiealternatief. Meer dan 70% van de bedrijven en organisaties maakt al op een bepaalde manier gebruik van deze technologie. Om de kostenbesparingen en productiviteitsverbeteringen die VoIP kan leveren te realiseren, moeten organisaties en bedrijven in staat zijn de beschikbaarheid en de Quality of Service (QoS) voortdurend te controleren en eventuele problemen meteen op te lossen. De nieuwe VoIP optie die bij de OptiView Series II Integrated Network Analyzer beschikbaar is, zorgt hiervoor door spraak-packets vast te leggen en geavanceerde algoritmes toe te passen om de spraakkwaliteit te classificeren. Hierdoor kunnen organisaties en bedrijven de QoS controleren zonder dat er gedetailleerde decodering hoeft te worden uitgevoerd.

"Het gebruik van VoIP stelt organisaties en bedrijven voor nieuwe en lastige uitdagingen die - wanneer ze niet goed worden beheerd - kunnen leiden tot klachten en frustraties bij de gebruikers," stelt Dave Skingley, Fluke Networks Marketing Manager voor de OptiView serie Integrated Network Analyzers. "De Integrated Network Analyzer, een onderdeel van de bekroonde productreeks Network SuperVisionTM oplossingen van Fluke Networks, helpt organisaties en bedrijven aan deze uitdagingen tegemoet te komen. Gebruikers kunnen VoIP verkeer snel vastleggen en ze beschikken over de noodzakelijke informatie om eenvoudig de oorzaak van problemen vast te stellen en problemen snel op te lossen. Vaak kan dit gebeuren voordat klanten een probleem met hun telefoon bemerken."

De OptiView Integrated Network Analyzer combineert een brede reeks functies voor netwerkcontrole en probleemoplossing in één krachtig, draagbaar pakket. De unit biedt protocolanalyse voor zeven layers, actieve opsporing, SNMP apparaatanalyse, RMON2 verkeersanalyse en functionaliteit voor het testen van fysieke layers. De Integrated Network Analyzer biedt het snelle netwerkoverzicht dat noodzakelijk is om de gecompliceerde problemen op moderne netwerken sneller en met minder frustratie op te lossen.

De nieuwe versie beschikt tevens over andere functies die zijn gericht op nieuwe marktbehoeften. Ondersteuning voor netwerken met Layer 3 switches vereenvoudigt identificatie van hosts die op L3 switch-poorten zijn aangesloten. Dit bespaart tijd en vermindert frustratie tijdens kritieke netwerkvertraging, omdat de aansluitlocatie van de apparatuur bekend is.

De nieuwe Internet Throughput Option controleert de capaciteit van WAN links en stelt klanten in staat te verifiëren of ze de WAN capaciteit ontvangen waarvoor ze betalen. Aanvullende VLAN ondersteuning en verbeterde functies voor apparaatopsporing bieden de gebruiker de netwerkzichtbaarheid die noodzakelijk is om complexe netwerkproblemen sneller en slimmer op te lossen.

Prijzen en levering
De OptiView Integrated Network Analyzer is beschikbaar voor onmiddellijke levering via de wereldwijde verkooppartners van Fluke Networks. De aanbevolen Amerikaanse catalogusprijzen beginnen bij ¤ 15.000 en variëren afhankelijk van de configuratie. De optie VoIP management, de Internet Throughput Option, VLAN Vision en andere opties zijn tevens beschikbaar voor aanbevolen Amerikaanse catalogusprijzen van respectievelijk ¤ 3.995, ¤ 670 en ¤2995.

Over Fluke Networks
Fluke Networks biedt innovatieve oplossingen voor het testen, analyseren en controleren van bedrijfsnetwerken en telecommunicatienetwerken en de installatie en certificatie van het fiber en het koper dat de fundamenten van deze netwerken vormt. De uitgebreide reeks Network SuperVision Solutions(TM) bieden netwerkinstallateurs, -eigenaren en -beheerders superieure visie, waarbij snelheid, accuratesse en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkprestaties te optimaliseren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Everett, Washington (Verenigde Staten) en de producten worden in meer dan 50 landen gedistribueerd. Voor meer informatie bezoekt u de website van Fluke Networks op www.flukenetworks.com of neemt u telefonisch contact op met (800) 283-5853.

Voor meer informatie, neemt u contact op met:

Fluke Networks:
Joost Meeuwis
EMEA Marcom Manager
+31(0)40-2651020
Fluke Networks +44 (0)1923281331 joost.meeuwis@flukenetworks.com

Perscontacten
Carl Mills +31 (0)40-2110110
Carl@mills-advertising.com
www.mills-advertising.com

Bezoek onze IT pressroom op:
www.it-pressroom.com/flukenetworks




Ingezonden persbericht