Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


Bijeenkomst voor toeristische en agrarische ondernemers

OP WEG NAAR EEN NIEUWE SAMENWERKING

Namens een aantal agrarische en toeristische ondernemers organiseren Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT), Achterhoeks Bureau voor Toerisme (ABT) en Land- en tuinbouworganisatie LTO Noord Projecten op 30 november a.s. een bijeenkomst voor toeristische en agrarische ondernemers. Bedoeling ervan is onverwachte partijen met elkaar kennis te laten maken om daarna vernieuwende toeristische producten op de markt te kunnen brengen en de samenwerking te vergroten. Nuttig, omdat daarmee kan worden ingespeeld op de sterk en snel veranderende vraag van de consument.

De bijeenkomst

De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 30 november a.s. van 19.30 tot 22.00 uur op een centrale locatie in de Achterhoek. Op deze avond zullen verschillende agrarische en toeristische ondernemers elk het verhaal vertellen over hun succesvolle samenwerking met een minder voor de hand liggende partij. Ook zijn twee collega-ondernemers uit Overijssel gevraagd om hun positieve ervaringen te vertellen. Uiteraard is er die avond alle gelegenheid om contacten op te doen en misschien al om afspraken te maken voor dergelijke nieuwe vormen van samenwerking. Het is de bedoeling om in de loop van 2006 nog een aantal van deze Achterhoekvisites te organiseren.

Waar zou zo n samenwerking toe kunnen leiden?

Zo maar drie ideeën: s Morgens zien hoe asperges worden geteeld en s middags genieten van een aspergelunch in een luxe restaurant. Overdag horen wat er zoal komt kijken bij het houden van koeien en diezelfde avond logeren in een bungalow met uitzicht over de landerijen. Of deelnemen aan een begeleide wandeling door een beschermd bosgebied en overnachten in een huisje in dat bos.

Plattelandstoerisme Achterhoek

Het organiseren van deze Achterhoekvisites is één van de onderdelen van het project plattelandstoerisme Achterhoek, dat als doel heeft het Achterhoekse platteland aantrekkelijker te maken voor de toerist en een beter economisch rendement voor de ondernemers te creëren.

Op de bijeenkomst wordt meer verteld over de verschillende activiteiten en hoe de ondernemer hierin wordt betrokken.

Aanmelding

GOBT, ABT en LTO Noord Projecten hopen op een grote opkomst. Diegene die zich wil aanmelden kan contact opnemen met Ank Michielsen van het GOBT, tel. (0570) 680 728.