Ingezonden persbericht


Persbericht

Opening Taal Pc's in Bibliotheek Osdorp

Op woensdag 30 november vindt om 17.00 uur de officiële opening van de Taal Pc's plaats in Bibliotheek Osdorp, Osdorpplein 16.

Elke vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft sinds kort een of meer Taal Pc's. Op de Taal Pc's kunnen volwassenen gratis de Nederlandse taal oefenen en zich oriënteren op de Nederlandse samenleving. Zowel voor de analfabeet als voor de hoogopgeleide is er les- en oefenmateriaal te vinden. Alle vaardigheden komen aan bod: het spreken en de uitspraak, het (begrijpend) lezen, het luisteren, het schrijven en ook de regels van de grammatica kunnen geoefend worden. Daarnaast kunnen inburgeraars zich ter plekke voorbereiden op het Inburgeringsexamen.

Funda Müjde, de veelzijdige cabaretière, zal op haar karakteristieke wijze een vragenspel met het publiek spelen. Cursisten van het Nederlands Centrum Buitenlanders zullen ook hun steentje bijdragen.

De officiële openingshandeling van de Taal Pc's zal worden verricht door de wethouder van stadsdeel Osdorp, Mw. M. Postma.

//////////////////////////////////////////////// einde persbericht ////////////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie,