PersberichtPressmeddelande

Wayfinder nu ook beschikbaar voor BlackBerry

Mobiele navigatie voor mobiele zakelijke gebruikers

30 november 2005 - Wayfinder Systems heeft aangekondigd dat haar Wayfinder Navigator navigatiesysteem vanaf maandag 5 december ook beschikbaar is voor BlackBerry. Daarmee versterkt Wayfinder haar leidende positie op het gebied van navigatie-oplossingen voor mobiele telefoons en wordt het nu voor een geheel nieuwe groep gebruikers mogelijk om de weg te vinden via hun mobiele telefoon.

Wayfinder Navigator wordt geleverd met software en een kleine GPS-ontvanger voor de positiebepaling via satellietcommunicatie, waarna de informatie via Bluetooth naar een mobiele telefoon wordt gezonden. Wegenkaarten worden real-time bijgewerkt, waardoor gebruikers altijd over correcte en up-to-date informatie beschikken. Alle route-instructies worden zowel via instructie-iconen op het scherm, als via een prettig hoorbare stem aangegeven.

"Nu Wayfiinder Navigator ook beschikbaar is voor BlackBerry, is Wayfinder voor mobiele operators nòg aantrekkelijker geworden als leverancier van navigatie-oplossingen en ruimtelijke diensten", zegt Magnus Nilsson, CEO en lid van de Raad van Bestuur van Wayfinder Systems. Hij vervolgt: "Ook kunnen we onze klantenlijst nu uitbreiden met bedrijven en zakelijke gebruikers die veel onderweg zijn, omdat die veelal gebruikmaken van de BlackBerry."

Interessante feiten over Wayfinder:

- Met Navigator kunt u kiezen uit alternatieve routes. Wanneer u snelwegen wilt vermijden, of de voorkeur geeft aan wandelen in plaats van autorijden, kunt u dit in het Navigator-menu aangeven.


- MyWayfinder is een online routeplanner die dient als aanvulling op Wayfinder Navigator. Hier kunt u uw routes voorbereiden en routebeschrijvingen naar uzelf, vrienden, familie of collega's versturen.


- In juni 2005 won Navigator de prestigieuze Handango award in de categorie 'Best application for UIQ Platform'.


- In maart 2005 won Wayfinder Navigator de 'Innovation of the Year' prijs van het IT-tijdschrift PC Professional, de meest prestigieuze award van de Duitse IT-sector.


- 'Als beste getest' in het lentenummer 2005 van het tijdschrift Mobil's GPS.


- 'Als beste getest' in het laatste nummer van Swedish Radar Magazine


- Winnaar van Ericsson's 'Mobile Application Award' 2004 in de categorie 'Best Information Application'.

Voor meer informatie kijk op www.wayfinder.com.


--- einde persbericht ---


Noot voor de redactie,