Ingezonden persbericht

Ina Brouwer in dienst bij Twynstra Gudde

AMERSFOORT, 20051130 -- Oud-politica Ina Brouwer wordt per 1 december a.s. senior adviseur bij Twynstra Gudde Adviseurs en Managers. Zij zal zich vooral bezighouden met advisering in het publieke domein rond vraagstukken van diversiteit, sociale zaken en bestuurlijke vernieuwing.


"Twynstra Gudde combineert professionaliteit met maatschappelijke betrokkenheid en dat is precies wat volgens mij hard nodig is, aldus Ina Brouwer." "Als je dat combineert met creativiteit, innovatief denken en anders handelen ben je een waardevolle maatschappelijke speler. Bij zo'n speler voel ik mij thuis."

Ina Brouwer trad na haar afscheid van de Tweede Kamer in 1995 in dienst als directeur Emancipatiebeleid bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daar was zij onder andere verantwoordelijk voor de oprichting van 'Opportunity in Bedrijf' en de 'Experimenten Dagindeling'. Vanaf 2001 was zij Nederlands vertegenwoordiger in de High Level Group on Social Protection. Ook was zij oprichter van de Academie SZW. Haar internationale ervaringen, onder meer bij de VN Commissie Rechten van de Vrouw, verwerkte zij in het boek Het Glazen Plafond, over vrouwen aan de top. Als follow-up staat voor 2006 haar boek over het succes van de Zweedse verzorgingsstaat op stapel. Ina Brouwer is tevens lid van de Diversity Council van PricewaterHouseCoopers en van de Stuurgroep pilot werk-privé balans van TPG Post.




Ingezonden persbericht