Herinneringsboekje helpt kinderen bij rouw

Remember me when i'm gone

Persbericht

Herinneringsboekje helpt kinderen bij rouw

Remember me when I'm gone op Wereld Aids Dag (1 december) 2005 online!

Nunspeet, 30 november 2005

Op donderdag 1 december 2005 zal de site www.remembermewhenimgone.org online gepresenteerd worden. Remember me when I'm gone is een wereldwijd internetproject dat als doel heeft ouders, die weten dat zij gaan sterven voordat hun kind(eren) volwassen is / zijn, uit te nodigen, te inspireren, te stimuleren en te helpen een herinneringsboekje te maken over hun leven voor de kinderen die zij nalaten.
Tevens is Remember Me bedoeld als handreiking voor hulpverleners / organisaties die overal ter wereld met ernstig zieke mensen werken.
Als een kind, waar ook ter wereld, na het overlijden van een ouder weinig of niets tastbaars heeft om de herinnering aan de overleden ouder levend te houden en te koesteren kan deze verlieservaring het kind dusdanig beschadigen dat het jarenlang en jaren later beperkingen ondervindt in het zich voluit ontwikkelen. Een 'eigen' herinneringsboek dat door de ouder zelf is gemaakt, helpt het kind bij het rouwproces. Zowel het vormen van de bereidheid om een herinneringsboek over je eigen leven te maken als het daadwerkelijk maken van een eigen herinneringsboek verbetert de communicatie in het gezin rondom de ziekte van de ouder en de gevolgen die het aanstaande overlijden zal hebben. Zo wordt het kind beter voorbereid op het onvermijdelijke, naderende afscheid. De website wordt op Wereld Aids Dag, 1 december 2005, gelanceerd, mede omdat vele duizenden kinderen de komende jaren één of beide ouders door AIDS zullen verliezen.
Het boekje is echter bedoeld voor iedere ouder waar ook ter wereld die weet dat hij/zij binnen korte tijd zal overlijden en iets tastbaars persoonlijks wil nalaten aan het meest dierbare wat hij/zij heeft: de kinderen.
Het project is een Nederlands particulier no-budget initiatief. Via de website wordt een gratis basisopzet voor een herinneringsboek aangeboden aan iedereen, wereldwijd, die daar gebruik van wil maken. Het herinneringsboekje zal in vele talen beschikbaar zijn op bovenvermelde website, van Engels tot Russisch, van Cantonees tot Bambara.

Noot voor de pers,