Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VASTNED RETAIL BREIDT UIT IN FRANKRIJK MET NIEUWE ACQUISITIE

Het in Nederland gevestigde paneuropese vastgoedfonds VastNed Retail breidt haar positie in Frankrijk uit met de acquisitie van een binnenstadwinkelcentrum in Duinkerken. Deze acquisitie betreft een bedrag van EUR 30,1 miljoen, en wordt gerealiseerd tegen een netto- aanvangsrendement van 6,0%.

In lijn met de doelstelling om de aanwezigheid in haar kernlanden te vergroten heeft VastNed Retail een acquisitie in Frankrijk gerealiseerd. De omvang van de acquisitie, inclusief aankoopkosten, bedraagt EUR 30,1 miljoen. Daarmee stijgt de totale waarde van de Franse vastgoedportefeuille tot circa EUR 234 miljoen. Het netto-aanvangsrendement bedraagt 6,0%.

De acquisitie betreft het winkelcentrum `Centre Marine' (www.centremarine.com), gelegen in het hart van Duinkerken, met een verhuurbare oppervlakte van 10.260 m2. Het centrum bevat 23 winkels en een interne parkeergarage met 257 parkeerplaatsen. De trekkers van Centre Marine zijn supermarktketen ATAC en modewinkel H&M. Daarnaast telt het centrum, dat in 2000 zijn deuren opende, Sephora, Armand Thierry en Okaïdi onder zijn huurders. De verkoper is DB Real Estate Investment GmbH (Deutsche Bank Group).

Hans Pars, chief investment officer van VastNed Retail: "Deze acquisitie illustreert dat de vastgoedmarkt buiten Parijs steeds interessanter wordt. Huren in steden als Duinkerken bevinden zich niet op een topniveau, zodat wij in de toekomst opwaarts potentieel kunnen realiseren."

Rotterdam, 30 november 2005

Meer informatie: R.A. van Gerrevink of A.G.H. du Pont (010-2424310)


---- --