Gemeente Delft

Gedurende twee weken zijn muziekdocenten Peter Masilela en Moss Mogale op uitnodiging van de stedenband Delft-Mamelodi op bezoek in Delft. Ze geven zelf percussie- en gitaarles aan jongeren in Mamelodi, Zuid-Afrika. Een netwerkplatform creëren en het delen van ervaringen op het gebied van muziekles geven zijn de belangrijkste doelen van het bezoek. De Vrije Akademie en diverse scholen in Delft en omgeving hebben alternatieve manieren laten zien voor het lesgeven aan kinderen en volwasenen.

Opvallend is dat in Nederland ouders enorm betrokken zijn bij de muzieklessen van hun kinderen, aldus Peter en Moss. Ook het lesgeven aan kinderen met een beperking is iets wat men in Mamelodi nog niet doet. Peter en Moss hebben veel inspiratie opgedaan in Delft en zijn vastbesloten om vooral de participatie van ouders te gaan promoten. Ook het verbeteren van de lesruimte in Mamelodi zal prioriteit krijgen.

De komende dagen zullen Peter en Moss nog deelnemen aan diverse activiteiten, zoals muzieklessen op het Stanislas College vrijdag a.s. om 13.30 uur, en contacten leggen met bijvoorbeeld de Rotary in het Vermeer hotel op woensdagavond 18.00 uur.

De muziekschool in Mamelodi werd in 2000 opgericht en ontvangt sinds enkele jaren steun van de Stichting Stedenband Delft-Mamelodi. Ongeveer 80 leerlingen krijgen er muziekles. Eerder al was een tweetal docenten van CAFCA (Committed Artist for Cultural Advancement) enkele weken op bezoek in Delft voor een 'teacher training' zoals die nu ook voor Peter en Moss is georganiseerd.



Gemeente Delft