Llink


The end of the world as we know it

Mail de redactie

Programma pagina

uitzending(en)

wo 30 november 2005 van 23:55 uur tot 00:46 uur op NED3

deze aflevering

Het broeikaseffect is het grootste probleem van de huidige samenleving. Groter dan het terrorisme probleem, aldus David King de belangrijkste wetenschappelijk adviseur van de Britse regering.

Op 30 november zoekt schrijver en filmmaker Marcel Theroux in de documentaire The end of the world as we know it naar oplossingen voor de klimaatverandering. Als voormalig anti-kernenergie demonstrant is hij zelfs bereid kernenergie een kans te geven. Marcel Theroux aanschouwt in de documentaire met eigen ogen de gevolgen van klimaatverandering. Hij reist naar Alaska waar de Inuit hun traditionele vormen van bestaan niet langer kunnen volhouden en bezoekt in India een dorp dat volledig is verhuisd in verband met het stijgende zeewater.

Theroux ontmoet wetenschappers, milieubeschermers, economen, wetenschappelijk adviseur David King en krijgt zelfs oud-voorzitter van Shell UK Lord Ron Oxburgh te spreken. Theroux komt met hem tot de conclusie dat terrorisme nooit zoveel slachtoffers zal kunnen brengen als de gevolgen van klimaatsverandering.