Llink


747 Live

Mail de redactie

Programma pagina

uitzending(en)

wo 30 november 2005 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Kees Moeliker

Huisbioloog Kees Moeliker schuift ook vandaag weer aan met bijzondere berichten uit de natuurwereld. Deze keer neemt Kees een mammoetkies mee om zijn verhaal over mammoetfossielen te illustreren. In Nederland worden veel fossiele resten van dit dier gevonden, vooral de bodem van de Noordzee is een groot mammoetkerkhof. Kees zal ook tips geven hoe je zelf mammoetfossielen kunt reserveren die je in je achtertuintje hebt opgegraven.

Shoppen met Mieke

Elke week struint shopaholic Mieke van der Linden winkeltjes af waar de gemiddelde Nederlander niet (vaak) komt. Zo kocht ze 'Kuifje in Tibet' in het Esperanto, liet ze zich informeren over Kaapverdiaanse muziek en hoorde ze hoe een fietsenwinkel een recordomzet draaide omdat de imam van de naburige moskee mensen aanspoorde hun kinderen een fiets te geven. Waar zou onze shopaholic nu weer geweest zijn? Hoeveel geld heeft ze uitgegeven? En voldoen haar inkopen aan het praktisch idealisme van LliNK? Alle antwoorden op deze vragen hoort u in Shoppen met Mieke.

Monokay

De alternatieve pop/rock band Monokay is vandaag de muzikale gast in 747 Live. Deze band bestaat sinds 2003 en een jaar later brachten de drie heren en dame hun eerste EP op de markt. Dit jaar heeft Monokay hun eerste stappen in het buitenland gezet door in april een tour in België en Duitsland te maken. Momenteel zijn ze bezig om hun eerste album op te nemen, en laten ze in Blits alvast een voorproefje horen van wat er gaat komen.