Gemeente Utrecht


Secretarie
Communicatiebureau/Bestuur
persbericht
|25 november 2005                

VACATURESERVICEUTRECHT HELPT WERKGEVERS OP ZOEK NAAR PERSONEEL

Op 30 november gaat officieel VacatureSERVICEUtrecht van start. VacatureSERVICEUtrecht is een nieuwe vorm van dienstverlening aan werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Met dit initiatief levert de gemeente een bijdrage aan het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Wethouder Abrahamse opent de bijeenkomst. De eerste resultaten van VacatureSERVICEUtrecht worden gepresenteerd.

VacatureSERVICEUtrecht bestaat uit een professioneel team van recruiters die als 'makelaar' snel en zakelijk aan de slag gaan voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar personeel. De 'makelaar' helpt de werkgever bij het samenstellen van een functieprofiel en draagt vervolgens, binnen drie werkdagen, een aantal voor die functie geschikte kandidaten voor. Het vacatureteam kan hiervoor putten uit onder meer de pool van werkzoekenden van het Centrum voor Werk en Inkomen in Utrecht.

Vacatures
Werkgevers kunnen ook via een virtueel loket (www.vacatureserviceutrecht.nl) vacatures aanmelden. En deze formule werkt. Een week nadat de site in de lucht was hadden al tien werkgevers gereageerd om een functie vervuld te krijgen. Tijdens de bijeenkomst worden de eerste vacatures letterlijk aan het vacatureteam aangeboden.
Hans de Boer, voorzitter van de Taksforce Jeugdwerkloosheid, gaat het belang van benadering van werkgevers en de binding met VacatureserviceUtrecht onderstrepen.

Kosteloos
De inzet van VacatureSERVICEUtrecht is voor de bedrijven kosteloos. Ook adviseren de 'makelaars' van het vacatureteam werkgevers kosteloos over alternatieve wervingskanalen.
Het project wordt financieel ondersteund door de provincie Utrecht en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Samenwerking
Door het initiatief van VacatureSERVICEUtrecht levert de gemeente Utrecht een actieve bijdrage aan het Werkgelegenheidsoffensief. Dit is een programma met projecten om de arbeidsmarkt te versterken en werkgelegenheid te bevorderen. Het specifieke van VacatureSERVICEUtrecht is dat het vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samenbrengt.
De gemeente werkt bij dit initiatief samen met CWI, UWV, MKB Midden-Nederland, Technocentrum Utrecht, Kamer van Koophandel en andere organisaties.

Programma
Op 30 november gaat VacatureSERVICEUtrecht officieel van start in:
Grand Hotel Karel V, Geertebolwerk 1, Utrecht.
De bijeenkomst duurt van 15.30 - 17.30 uur.

15.30 uur Ontvangst
16.00 uur Gerard Abrahamse, wethouder Economische Zaken
Hans de Boer, voorzitter Taskforce Jeugdwerkloosheid
Simone van Onck, coördinator VacatureSERVICEUtrecht
Overhandiging eerste vacatures
16.45 uur Netwerkborrel.

Meer informatie over VacatureSERVICEUtrecht vindt u op de website www.vacatureserviceutrecht.nl


Noot voor de media
U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij deze startbijeenkomst.
Voor informatie over VacatureSERVICEUtrecht kunt u contact opnemen met Regie Bouma, bestuurscommunicatie, telefoon (030) 286 11 55.

De afdeling Economische Zaken van de Gemeente Utrecht heeft een CD-Rom (duur negen minuten) gemaakt over samen met ondernemers behaalde resultaten. Ook VacatureSERVICEUtrecht staat erop. De CD-Rom is meegezonden met de Nieuwsbrief voor ondernemers Utrechtse Zaken. Heeft u belangstelling voor de CD-Rom, dan kunt u contact opnemen met Elmy Liefferink, communicatiebureau, telefoon (030) 286 46 94.


|Postbus 16200 |
|                                  |3500 CE  UTRECHT                           |
|                                  |Telefoon: (030) 286 11 32                  |
|                                  |Fax: (030) 286 11 43                       |
|                                  |Internet: www.utrecht.nl                   |

---- --