Gemeente Beverwijk


24-11-2005

Wethouder Hazeveld opent dubbele gymzaal Elzenlaan

Wethouder K.L.M. Hazeveld opent woensdag 30 november 2005 om 10.00 uur de nieuwe dubbele gymzaal aan de Elzenlaan in Beverwijk. Na de opening mogen leerlingen van basisschool 't Kraaienest de gymzaal in gebruik nemen.

De bouwwerkzaamheden gingen 11 maanden geleden van start. Met de bouw van de gymzaal worden twee problemen opgelost, namelijk ruimtegebrek en de grote loopafstanden. Het college vindt dat de loopafstanden van de scholen naar de gymzalen korter moeten. Door de groei van het aantal leerlingen ontstaat in de toekomst een knelpunt voor de basisscholen de Bethelschool, de Wilgeroos, de Anjelier, 't Kraaienest en de Montessorischool. Simpel gesteld; teveel leerlingen, te weinig ruimte. Door de bouw van de gymzaal is een dreigend ruimtegebrek in de toekomst weggenomen.

De gymzaal heeft een zeer ruime opzet. De afmetingen zijn groter dan bij een reguliere gymzaal. Hierdoor kunnen veel meer kinderen tegelijk bezig zijn, wat past in het moderne bewegingsonderwijs. Tussen de twee zalen komt een scheidingswand die omhoog kan, waardoor één grote zaal ontstaat. Eén van de twee zalen is standaard ingericht. De andere zaal heeft een zogenaamde 'speelinrichting' met legio gebruiksmogelijkheden. Hier zijn veel extra toestellen zoals heuse 'apekooi constructies'. Verder is er plaats voor een extra berging voor opslag van gymnastiek en turnmateriaal. Per zaal zijn er twee kleedruimten met ruime was- en douchegelegenheden.

De basisscholen gebruiken de gymzaal overdag. 's Avonds en in het weekend is het complex toegankelijk voor verschillende sportverenigingen. De bouwkosten voor het complex bedroegen 1,2 miljoen euro. De stichting sportaccommodaties Beverwijk gaat het pand beheren.