Gemeente Enschede

Gevaar door sneeuw nog niet voorbij

woensdag 30-11-2005

Door de sneeuwoverlast van afgelopen weekend zijn er veel loshangende takken of delen van bomen die dreigen te vallen. De gemeente Enschede en Landschap Overijssel adviseren dan ook de komende tijd niet in parken of in de bossen te gaan lopen. Verder bezoekt de gemeente opnieuw gebouwen waar eerder overlast door de sneeuw is geconstateerd.

Het stadsdeelbeheer van de gemeente Enschede is momenteel bezig om de parken en bossen te inspecteren en daar waar nodig werkzaamheden uit te voeren. De meeste parken in Enschede zijn afgesloten.

De problemen rond de platte daken zijn duidelijk afgenomen. Na de ruim 250 meldingen en ruim 100 bedrijfsbezoeken van maandag en dinsdag zijn er op woensdag nauwelijks nog nieuwe meldingen. Gevaarlijke situaties kunnen zich nog voordoen waar zich water, ijs en sneeuw ophopen op platte daken van bedrijfshallen die eerder al onder de sneeuwlast zijn doorgebogen. Waar nodig wordt door de deskundigen van de gemeente contact onderhouden met de bedrijven die eerder bezocht zijn om te bezien hoe de situatie zich ontwikkelt.

De aandacht van de medewerkers verschuift nu ook naar het onderzoek van de gebouwen waar schade is opgetreden, en de vergunningen van die gebouwen. Dit onderzoek kan ook licht werpen op de vraag of de landelijke normen voor gebouwen met platte daken in orde zijn. Die vraag wordt ook gesteld door de Inspectie van het ministerie van VROM, en de gemeente Enschede zal actief samenwerken met de diverse instanties bij de beantwoording van die vraag.

Bedrijfshal Timberland geslotenMedewerkers van het bedrijf Timberland zetten zich momenteel in om instellingen in Enschede te ondersteunen. Door de sneeuwoverlast van de afgelopen dagen is de distributiehal van het bedrijf in Enschede niet te gebruiken. Omdat het ook vandaag, woensdag 30 november 2005, nog niet mogelijk is om in de hal te werken heeft Timberland besloten de medewerkers op vrijwillige basis een dag bij instellingen te laten werken. Werkzaamheden die worden gedaan zijn onder meer het sneeuw- en ijsvrij maken van een schoolplein en kinderboerderij. Ook zijn er medewerkers die bij revalidatiecentrum Het Roessingh kerstbomen opzetten, is een groep die werkzaamheden verricht bij verzorgingstehuis Bruggebosch en zijn 15 medewerkers aan het werk bij het stadsdeelbeheer Zuid.


---