Politie Gelderland-Midden

Duiven - Vier personen (zwaar)gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 30-11-2005 17:47:48

Vanmiddag, 30 november, zijn omstreeks 15.15 uur een 39-jarige vrouw en haar 9-jarige zoon uit Duiven zwaargewond geraakt bij een botsing met een ambulance op de Oostsingel ter hoogte van de kruising Broekstraat. Gezien de aard van de verwondingen werd de jongen met een traumaheli vervoerd naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. De vrouw werd overgebracht naar het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Het ambulancepersoneel raakte gewond en zij werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Zevenaar. Als gevolg van het ongeval werd de Oostsingel afgesloten. Dit zal naar verwachting nog enkele uren duren in verband met het sporenonderzoek en herstelwerkzaamheden. .

Het ongeluk gebeurde op de Oostsingel ter hoogte van de Broekstraat op het moment dat de personenauto, rijdend op de Broekstraat uit de richting Duiven rechtdoor overstak richting Giesbeek, en een ambulance, rijdend op de Oostsingel uit de richting Zevenaar op de kruising tegen elkaar botsten. De ambulance reed met geluid -en lichtsignalen aan en was op weg naar een onwelwording. Vermoedelijk heeft de bestuurster de ambulance niet gezien. De ambulancemedewerkers
- die zelf lichtgewond raakten - verleenden nog eerste hulp aan de vrouw op de plaats van het ongeval. Al snel was een tweede en derde ambulance ter plaatse die de hulpverlening overnamen. De jongen in de personenauto raakte licht bekneld en werd door de brandweer bevrijd. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte oorzaak van het ongeval.

/////////////
Contactpersonen redactie (