Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Den Haag, 30 november 2005

Kete Kervezee en Hans Simons NBL Ambassadeurs

Kete Kervezee, Inspecteur-generaal van het Onderwijs, en Hans Simons, oud-staatssecretaris Volksgezondheid en Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Oosterscheldeziekenhuizen, zijn door het bestuur van Nederland BreedbandLand (NBL) benoemd tot Ambassadeur Onderwijs, respectievelijk Ambassadeur Gezondheidszorg. De NBL Ambassadeurs dragen de NBL-boodschap uit vanuit hun autoriteit en netwerken in de sector waar zij zelf sterke affiniteit mee hebben. Onder leiding van de onafhankelijke Voorzitter van het NBL, Willem Vermeend, vormen de ambassadeurs de Raad van Advies van het NBL.

Kete Kervezee is momenteel werkzaam als Inspecteur-generaal van het Onderwijs. Door haar kennis, ervaring en onderwijskundige netwerken heeft Kervezee voor het NBL een grote toegevoegde waarde. Haar activiteiten zijn in eerste instantie extern gericht op de ondersteuning van de nationale onderwijsprojecten van het NBL, zoals het nationale opschalingsproject Marktplaats voor Multimediale Contentontwikkeling, dat begin 2006 van start gaat. Daarnaast zal zij incidenteel optreden als onafhankelijk voorzitter of keynote speaker bij gelegenheden met vertegenwoordigers van belanghebbende partijen in het onderwijs en de ICT industrie. Kete Kervezee is uitermate geĂŻnteresseerd in verrijking van het onderwijs door gebruik van breedbandige ICT-toepassingen. Nu de toegang tot het Internet in hoge mate is gerealiseerd, zal de aandacht volgens haar veel meer gericht worden op het onderwijsproces en het hanteren van de informatie die beschikbaar is. Het gaat Kervezee er daarbij om dat leerlingen en onderwijsteam gehoord en ondersteund worden. Haar liefde voor de concrete onderwijspraktijk blijkt ook uit de vele werk- en inspectiebezoeken aan onderwijsinstellingen die zij aflegt: "het belang van het kind is voor mij de belangrijkste drijfveer. Want ik vind dat ieder kind telt."

Hans Simons is momenteel Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Oosterscheldeziekenhuizen. Ook Simons kan een belangrijke bijdrage leveren aan het NBL. Zo zal hij het NBL ondersteunen bij de nationale zorgprojecten, zoals het nationale opschalingsproject Teleconsultatie Oncologie, dat de komende maanden in de regio's Zuid, Midden en Noord concreet van start gaan. Door zijn bestuurlijke netwerken aan te spreken kan hij de betrokkenheid van de zorgsector bij de NBL-activiteiten vergroten.

Beide Ambassadeurs zijn in beginsel aangesteld voor een jaar. Op basis van de ervaringen, beschikbaarheid en de concrete NBL ontwikkelingen zal daarna gezamenlijk worden besloten of zij ook nog een tweede jaar het ambassadeurschap zullen vervullen. Als lid van de Raad van Advies zullen de Ambassadeurs tevens gevraagd en ongevraagd advies geven op hun eigen vakgebied aan het bestuur en team van het NBL. Naast Kervezee en Simons zal het NBL in de komende maanden ook nog Ambassadeurs aanstellen voor de actielijnen MKB, eGovernment en Mobiliteit.

Nederland BreedbandLand (NBL) wil innovatie versnellen in maatschappelijk en economisch relevante sectoren door gebruik te maken van de mogelijkheden die breedband biedt. Het NBL identificeert 'voorhoede' projecten en best practices in de verschillende sectoren. Door extra aandacht te geven aan dergelijke best practices en deze naar nationaal niveau te tillen, brengt het NBL vraag, aanbod en innovatie bij elkaar. Dit is een 'bottom-up' proces. Het NBL orkestreert en helpt waar nodig knelpunten in de keten weg te nemen. Het NBL maakt daarbij gebruik van de kennis en ervaring van specialisten uit de betreffende sector. Het onvoorwaardelijk delen van kennis is daarbij van cruciaal belang. In het NBL werken bedrijfsleven en overheid publiek-privaat samen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.nederlandbreedbandland.nl

Noot voor de redactie (