VVD



Nieuws

30 nov 2005 - Vragen over residuen op
mandarijnen

Vragen van het lid Snijder- Hazelhoff (VVD) aan de ministers van LNV en VWS over residuen op mandarijnen.


1. Bent u op de hoogte van de recente berichtgeving over residuen van gewasbeschermingsmiddelen op mandarijnen?


2. Welke residunormen van mandarijnen worden er op het moment gehanteerd? Sluiten deze aan bij de Europese regelgeving? Is het juist dat deze bestrijdingsmiddelen niet meer in Nederland gebruikt mogen worden?


3. Is de constatering van milieudefensie juist, dat er teveel residuen zijn aangetroffen op mandarijnen? Zo ja, betreft het een overtreding van de wet en is er sprake van een risico voor de volksgezondheid? Zo nee, is hier dan sprake van een onjuiste weergave van de feiten en kan dit leiden tot misleiding van de consument? Is de minister bereid in dit geval stappen te ondernemen richting de voornoemde organisatie?


4. Dient duidelijkheid en transparantie in het belang van de volksgezondheid en voedselveiligheid niet voor op te staan? Zo ja, wat gaat u doen om in ieder geval de juiste informatie voor de consument te garanderen?


5. Welke gevolgen hebben de uitingen van organisaties als milieudefensie op het streven van de overheid om consumptie van groente en fruit te stimuleren en te vergroten?

30 november 2005

Janneke Snijder-Hazelhoff: j.snijder@tweedekamer.nl


-------------------------

http://www.milieudefensie.nl/persber/voedsel/051129.htm