Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (30/11/05)

OOSTERHOUT NB, 30 november 2005

Man aangehouden op verdenking van runnen hennepkwekerij

WIJK EN AALBURG / NIEUWENDIJK: Woensdag 30 november kort na 12.00 uur is in het politiebureau in Nieuwendijk een 32-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De man is de huurder van een bedrijfspand in de Ambachtstraat in Wijk en Aalburg, waar de politie dinsdag 29 november een uiterst professionele hennepkwekerij aantrof. De plantage was verstopt in een aantal aanwezige koelcellen in het pand. De koelcellen waren gehalveerd en zodanig aangepast dat de kwekerij niet opviel. Bovendien was de plantage alleen te bereiken via een geheime doorgang. De plantage bestond uit circa 1.400 planten, die verdeeld waren over vier compartimenten. In overleg met de officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn en daarna vernietigd.
Elektriciteitsbedrijf Essent deed aangifte van diefstal van stroom. De verdachte, die zich vrijwillig op het politiebureau meldde, is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden op verdenking van diefstal auto, rijden onder invloed van verdovende middelen, veroorzaken van aanrijdingen en doorrijden na een aanrijding

WAALWIJK: Woensdag 30 november omstreeks 12.45 uur kreeg de politie de melding dat de bestuurder van een rode Volkswagen Golf zojuist een aanrijding had veroorzaakt op de Eerste Zeine en daarna was weggereden. De man werd kort daarna door dienstdoende agenten gezien op de Mozartlaan, maar ging er weer vandoor. Even later zagen ze de man op de Beethovenlaan uit de auto stappen en er te voet vandoor gaan en konden hem aanhouden. Na de aanhouding bleek dat de man, een 19-jarige Waalwijker, met de auto van zijn moeder, die hij zonder haar toestemming had meegenomen, aanrijdingen had veroorzaakt. Ook bleek dat de man onder invloed van verdovende middelen was én niet in het bezit was van een rijbewijs. De moeder van de man deed aangifte tegen haar zoon.
De man bekende op de Eerste Zeine tegen een bestelbus te zijn gereden, die net wegreed uit een parkeervak. Op zijn vlucht reed hij vervolgens nog eens tegen twee autos.

Twee autos weg na inbraak in woning

GEERTRUIDENBERG: Tussen dinsdag 29 november 23.00 uur en woensdag 30 november 07.15 uur is ingebroken in een woning aan de Jacq. Stalkade. De inbrekers kwamen de woning binnen door een raam te forceren. Uit de woning namen ze onder andere twee portemonnees weg. Ook maakten ze de autosleutels en daarna de autos van de bewoners buit. Het gaat om een zwarte Audi A4, met het kenteken 12-LG-VH en een zwarte Peugeot 206, met het kenteken 91-JK-FN. De politie heeft beide autos internationaal als gestolen gesignaleerd. Bovendien heeft de politie in de omgeving van de woning een buurtonderzoek gehouden.

Politie arresteert veelpleger na winkeldiefstal

DONGEN: Een 34-jarige inwoner van Dongen is opgepakt op verdenking van diefstal.
Politieagenten kregen dinsdagmiddag 29 november om 15.20 uur de melding dat er zojuist een diefstal was gepleegd bij een elektronicazaak aan het Looiersplein. Een man had daar een Senseo-apparaat gestolen zijn. Winkelpersoneel ging op zoek naar de man en zag hem even later een flat ingaan aan de Zuivelstraat. De gewaarschuwde politie arresteerde de verdachte. Bij verhoor bekende de man de diefstal en vertelde dat hij het Senseo-apparaat (waarde 139,-) kort na de diefstal had doorverkocht aan een onbekende. De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste een proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Op 1 februari 2004 zijn het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg gestart met een gezamenlijke, sluitende aanpak van deze veelplegers. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Woninginbraak

DUSSEN: De bewoner van een woning aan de Pleunesteeg merkte dinsdag 29 november dat er was ingebroken in zijn woning. Er bleek een raam te zijn opengebroken om de woning te kunnen binnendringen, waarna er onder andere een computer werd weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: Dinsdag 29 november is kort na 22.00 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Hoevestein. Er bleek een ruit te zijn ingeslagen om het pand te kunnen betreden, waarna er een computer werd weggenomen.

Politie houdt verkeerscontroles

GILZE EN RIJEN: De politie heeft woensdag 30 november
verkeerscontroles gehouden op de Rijksweg in Rijen en op de Nerhoven in Gilze. Daarbij zijn in totaal 17 bekeuringen uitgeschreven, 12 in Rijen en 5 in Gilze. In Rijen werd bekeurd voor niet-handsfree bellen (6x), teveel vermogen van een bromfiets (3x), onverzekerd rijden (1x), rijden met verkeerde kentekenplaten op een aanhangwagen (1x) en rijden in een geslotenverklaring (1x).
In Gilze betrof het bekeuringen voor rijden zonder gordel (3x), niet-handsfree bellen (1x) en rijden zonder geldige APK (1x). Op de Rijksweg nam de politie bovendien bij 12 automobilisten een blaastest af. Niemand had teveel gedronken.

KAATSHEUVEL: De politie heeft dinsdag 29 november een verkeerscontrole gehouden op de Horst. Daarbij werd gelet op het verbod om linksaf de Europalaan in te rijden. Zes automobilisten werden bekeurd omdat ze het verbod negeerden.

Auteur: Leonie van Ooijen