Provincie Noord-Holland

30-11-2005

Onderwerp

Verlenging termijn planologische reservering banenstelsel Schiphol

Marcel van Kanten

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland (GS) hebben besloten tot verlenging van de planologische reservering voor een eventuele aanpassing van het banenstelsel van Schiphol tot 1 april 2008. Daarvoor starten GS een partiële herziening van het streekplan Noord-Holland Zuid. Deze partiële herziening is van strikt administratieve en juridische aard omdat de huidige reserveringstermijn eind 2006 afloopt.

Gedeputeerde Ton Hooijmaijers:Het gaat er niet om dat GS nu kiezen voor of tegen een parallelle Kaagbaan of een extra Noord-Zuid baan. GS willen wel ruimte bieden voor optimalisering van het banenstelsel, zonder daarbij voor te sorteren of een signaal af te geven over (on)wenselijkheden van dergelijke opties.

Naar verwachting bepaalt het Kabinet in 2007 haar standpunt over eventuele aanpassing van het banenstelsel. Bij de vaststelling van het streekplan Noord-Holland Zuid in 2003 werd het standpunt van het Kabinet reeds in 2006 verwacht. In verband hiermee hebben GS de termijn van de planologische reservering voor het banenstelsel Schiphol nu verlengd tot uiterlijk 1 april 2008.

De beslissing over het aan te leggen tracé N201 wordt hierdoor overigens niet vertraagd. Een keuze tussen het in het streekplan voorziene tracé en het geprojecteerde tracé voor de N201 dient namelijk uiterlijk op 1 april 2008 genomen te worden.