Landstede


Studenten winnen publieksprijs voor videoclip over dansen en aids

Zes tweedejaars studenten van de opleiding Vormgeving & Entertainment wonnen op zondagavond 27 november in poppodium Paradiso in Amsterdam de publieksprijs met een videoclip over dansen en hiv/aids. De wedstrijd was uitgeschreven door Rocket Cinema en Dance4Life, een internationale, door jongeren uitgevoerde actiecampagne tegen hiv/aids.

Uit de vele inzendingen voor deze Rocket Clip-competitie heeft een vakjury de dertien mooiste, indrukwekkendste en grappigste filmpjes gekozen. Deze werden vertoond aan het in grote getale aanwezige publiek.

Groot compliment
Ons filmpje was daar een van. Als het publiek vervolgens die van jou het beste vindt, is dat een groot compliment. Zeker omdat er ook kunstenaars en mensen uit het vak meededen. En wij waren ook nog eens de jongste deelnemers, vertelt student Francis Beukeveld enthousiast.

Naast haar bestond de groep uit Esther Leutscher, Kristel Harperink, Aishel Davelaar, Melvin Dors en Tom van Arken. De prijs bestond uit een beker en een tas met gadgets.

Start Dancing, Stop Aids
Wie aan de wedstrijd mee wilde doen, moest een videoclip maken rond het thema Start Dancing, Stop Aids. Daarbij moest een bestaande filmsoundtrack leidraad zijn voor de zelf te maken clip.

De clip van de Landstede-studenten vertelt het verhaal van een jongen die in een discotheek een meisje mee naar buiten vraagt. Op dat moment krijgt ze een flashback waarbij ze zich herinnert dat ze een tijdje daarvoor onveilig gevreeën heeft en daarna naar het ziekenhuis ging. Na het zien van drie dansende vrouwen in witte gewaden, verschijnt een zuster die haar meedeelt dat ze het niet heeft. Opgelucht loopt ze naar buiten. Dan komt ze weer uit haar flashback en zegt tegen de jongen dat ze liever gaat dansen.

Studieopdracht
Voor de studenten, die richtingen als Dans & Drama, Media & Vormgeving en Media & Organisatie volgen, was het maken van de videoclip een studieopdracht. Dance4Life was een van de onderwerpen waaruit ze konden kiezen.

Dit thema sprak de studenten meteen aan. Francis: We verwachtten dat we er onze creativiteit goed in kwijt zouden kunnen. Maar daarnaast is Dance4Life een goed project, het is belangrijk dat aids uit de wereld verdwijnt. Als je daar als student een bijdrage aan kunt leveren, is dat heel mooi.

Opleidingen Vormgeving & Entertainment

dance4life