Reclame Code Commissie

Aanbieding voor vermelding in Biz Telefoongids misleidend De Reclame Code Commissie heeft een aanbieding voor vermelding in de Biz Telefoongids misleidend verklaard.

In de geadresseerde uiting, die Biz Telefoongids naar bedrijven heeft gestuurd, wordt de indruk gewekt dat de geadresseerde het op de aangehechte acceptgiro vermelde bedrag verschuldigd is naar aanleiding van een door hem gedaan verzoek tot vermeldingen in Biz telefoongids 2005/2006, www.biztelefoongids.com. De uiting is namelijk voorzien van een klantnummer en op de acceptgiro staat de gebruikelijke mededeling: Gaarne betaling binnen 14 dagen.

Hoewel in de linkerbovenhoek en onderaan de factuur staat: Biz telefoongids, AANBIEDING 2005/2006, GIDSVERMELDINGEN en Dit is een aanbieding en geen factuur. Bij acceptatie van deze aanbieding, vragen wij u ervoor te zorgen dat het bedrag binnen 14 dagen is bijgeschreven op rekeningnummer 621128864. () wordt door de opmaak van de factuur de onjuiste indruk onvoldoende weggenomen.

De uiting is in strijd met de artikelen 7 en 10 van de Nederlandse Reclame Code.

Aangezien de Commissie adverteerster al eerder heeft aanbevolen om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken, acht de Commissie het in het algemeen belang deze aanbeveling openbaar te maken. Kenmerk: Dossier 05.0451 d.d. 30 november 2005