Gemeente Helmond


---

Verlenging inschrijftermijn Fokus Helmond

Aanmelden voor Fokus Helmond kan ook nog ná 1 november 2005

Woningstichting WoCom, Fokus en het gehandicaptenoverleg Helmond zetten zich samen in om in Helmond veertien zelfstandige woningen voor mensen met een lichamelijke handicap van de grond te krijgen. In eerdere berichtgeving werd vermeld dat belangstellenden voor één van deze woningen kunnen reageren vóór 1 november 2005. Echter, bij voldoende belangstelling kan ook in 2006 beroep worden gedaan op de beschikbare subsidie. Om deze reden wordt de inschrijftermijn verlengd. Belangstellenden voor Fokus Helmond kunnen zich aanmelden als ADL-kandidaat en Helmond opgeven als voorkeur. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij mevrouw Stijn Renema, tel. (06) 2041 8130 of e-mail s.renema@fokuswonen.nl en op www.fokuswonen.nl.

In een Fokusproject kunnen mensen met een ernstige lichamelijke handicap zelfstandig wonen in hun eigen woning. Vanuit een centrale hulppost worden de bewoners van de woningen geassisteerd bij bijvoorbeeld opstaan, wassen, douchen, toiletgang, eten en verplaatsingen.

Fokus is een landelijke organisatie die mensen met een ernstige lichamelijke handicap mogelijkheden biedt om onafhankelijk en zelfstandig te leven. Zó kunnen zij, als ieder ander, deelnemen aan het maatschappelijk leven. Verspreid door Nederland zijn er bijna 80 projecten. In de omgeving van Helmond zijn er projecten in onder andere Den Bosch, Waalwijk, Uden, Eindhoven, Tilburg en Oss. Fokuswoningen zijn standaard aangepaste huurwoningen, eigendom van een woningcorporatie. Fokus verleent de ADL-assistentie. Wat Fokus onderscheidt van andere hulpaanbieders is dat de dienstverlening gebeurt op afroep en op aanwijzing van de cliënt gedurende 24 uur per etmaal. Kwaliteit, samenwerking en klanttevredenheid staan daarbij centraal.

---

| |