B EN W BERICHTEN 2005 - 44 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 29 NOVEMBER 2005

Algemene Zaken

1. (29-11) Het college van b en w heeft ingestemd met de reis van wethouder Van Sluis van 12 tot 16 december naar Japan. Het programma voorziet in bezoeken aan de voor Rotterdam belangrijkste logistieke en industriële bedrijven en aan de vice-gouverneurs en vice-burgemeester van resp. Tokio, Osaka en Kobe.

2. (29-11) Het College heeft ingestemd met de viering van Sinterklaas op 30 november in de Burgerzaal van het stadhuis voor de personeelsvereniging Stadhuis.

3. (29-11) Het college van b en w heeft ingestemd met de nieuwjaarsreceptie op 2 januari in de Burgerzaal van het stadhuis. Rotterdammers worden in de media hiervoor uitgenodigd.

4. (29-11) Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met de lustrumviering van het Korps Mariniers in de Burgerzaal van het stadhuis op 10 december 2005.

5. (29-11) Het college van b en w heeft besloten om de uitreiking van de Vrijwilligersprijs op 9 december te laten plaatsvinden in de Burgerzaal van het stadhuis. Wethouder Onderwijs en Integratie treedt als gastheer op.

6. (29-11) Het college van b en w betaalt E 47.600,= aan de Stichting Philharmonisch Fonds. Het is een vergoeding voor tien tafels bij het jaarlijkse gala waarmee het Philharmonisch orkest extra inkomsten binnenhaalt.

7. (29-11) Het college van b en w heeft besloten de Burgerzaal en Trouwzaal op het stadhuis beschikbaar te stellen voor een bijeenkomst van het Programmabureau Veilig en OOV.

8. (29-11) Burgemeester en wethouders hebben een besluit van de Algemene Bezwaarschriftencommissie over de weigering van een urgentieverklaring ingetrokken, omdat de Raad van State heeft geoordeeld dat de ABC niet bevoegd was om op dit punt beslissingen te nemen. Het bezwaarschrift over de urgentieverklaring wordt wel opnieuw in handen gelegd van de ABC omdat zij wel bevoegd is om advies te geven en omdat er inmiddels nieuwe ontwikkelingen zijn.

9. (29-11) Het college van b en w heeft het voorstel tot vaststelling van de Algemene vergoedingsverordening leden commissies Rotterdam 2005 en een wijziging van de Verordening geldelijke voorzieningen decentrale besturen 2002 aan de raad gezonden.

10. (29-11) Het College heeft een bezwaar ongegrond verklaard van een medewerkster wier proeftijd voortijdig beëindigd is.

Beleid

1. (29-11) Het College heeft de procedure tot werving en aanstelling van een Raad van Commissarissen voor het Warmtebedrijf vastgesteld. Het Warmtebedrijf levert aan huishoudens overtollige warmte uit industriële bronnen in het Rijnmondgebied.

2. (29-11) Het College heeft de schriftelijke vragen van het raadslid A. Salhi (PvdA) van 14 november jongstleden over de sluiting van het ESF-loket beantwoord.

3. (29/11) Het College heeft de schriftelijke vragen van het raadslid A. Erdal (CDA) van 27 oktober jongstleden over de onderwijshuisvesting in cluster IV beantwoord.

4. (29-11) Het College heeft het plan van aanpak 2e fase Integratie op School vastgesteld. De doelstelling van het plan is de bestrijding van segregatie in het onderwijs. Dit is één van de maatregelen uit het actieprogramma 'Rotterdam Zet Door'.

5. (29-11) Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor de spoedaanvragen voor voorzieningen in de onderwijshuisvesting van de scholen Het Open Venster en De Driemaster te honoreren en de spoedaanvraag van het Nova College te weigeren. Genoemde scholen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid uit de verordening op de onderwijshuisvesting om een spoedaanvraag in te dienen. In de eerste twee gevallen gaat het om voorzieningen die gelet op de voortgang van het onderwijs geen uitstel kunnen lijden.

6. (29-11) Het college van b en w brengt op vrijdag 9 december een gezamenlijk werkbezoek aan de Brede Scholen Dr. J. Woltjerschool en RSG G.K. van Hogendorp. Tijdens het bezoek wordt uitleg gegeven over de manier waarop de Nieuwe Brede School in Rotterdam wordt vormgegeven.

7. (29-11) Het College heeft besloten om de afhandeling van verzoeken om nadeelcompensatie met betrekking tot RandstadRail te mandateren aan directeur RET en voor Rotterdam Centraal Station aan de directeur OBR. Directeur OBR verleent daarbij een ondermandaat aan de directeur Gemeentewerken.

8. (29-11) Het College heeft de schriftelijke vragen van het raadslid dhr. S. Siemons (Leefbaar Rotterdam) van 31 oktober 2005, over de verbouwing van het Oude Luxor-theater, beantwoord.

9. (29-11) Het college van b en w heeft kennis genomen van de halfjaarrapportage van augustus 2005 over het Uitvoerings-programma Souterrain van de Rotterdamse woningmarkt.

10. (29-11) Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor een voorbereidingsbesluit te nemen voor gronden gelegen aan de Driemanssteeweg voorlopig nr. 130. Na het verlenen van de benodigde vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening wordt de bouw van een bouwmarkt mogelijk.

11. (29-11) Het College heeft besloten het voorontwerp-bestemmingsplan 'Noord-Kethelpolder 2005' vrij te geven voor vooroverleg en inspraak. De grens van het bestemmingsplan is in het westen en noorden respectievelijk de gemeentegrens van Schiedam en Delft. Aan de oostkant loop de grens door het midden van de Delftsche Schie. De zuidgrens loopt deels langs de gemeentegrens met Schiedam en deels door de Poldervaart.

12. (29-11) Het College stelt de gemeenteraad voor de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) te wijzigen in verband met het vaststellen van de nota Afvalbeleid 2005 - 2010. In deze nota wordt voorgesteld de GFT-container om te bouwen naar een papiercontainer. Daarnaast moet de APV zodanig worden gewijzigd, dat de Raad de mogelijkheid krijgt om ondergrondse containers ook te plaatsen op een afstand tussen 75 en 125 meter van woningen.

Middelen en Control

1. (29-11) Het college van b en w heeft besloten tot een collectief arrangement bij Loyalis en Centraal Beheer om voor medewerkers van de gemeente de levensloopregeling uit te voeren.

2. (29-11) Het College heeft ingestemd met de afkoop van de regeling 'impuls Leefbaarheid, Veiligheid en Stadseconomie' en de regeling 'werkgelegenheidsimpuls', allebei uitkeringen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het geld wordt nu in één keer aan Rotterdam overgemaakt en dat levert de gemeente een financieel voordeel op van naar schatting 1,8 miljoen euro. De afkoop past in het streven van het Rijk naar minder specifieke uitkeringen.

3. (29-11) Het college van b en w heeft de Telecomvisie van het concern Rotterdam vastgesteld. De visie geeft aan hoe spraak- en dataverkeer van het concern de komende jaren ingevuld zullen worden en draagt daarmee bij aan een verbetering van de bereikbaarheid van de gemeente


---- --