Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

30 november 2005

Epe - inbraak cafetaria

In de nacht van mandag op dinsdag (29/11) werd er ingebroken in een cafetaria aan de Klimtuin in Epe. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. In de zaak heeft men e.e.a. gegeten en geprobeerd de frituur op te starten hetgeen niet is gelukt. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen en tipgevers worden verzocht te bellen via 0900-8844.

Ermelo - 8 fietsen onvoldoende verlicht

Tijdens een verlichtingscontrole op de Putterweg in Ermelo zijn dinsdagochtend (29/11) tussen 07.00 en 08.0 uur 8 fietsers bekeurd voor het rijden met onvoldoende verlichting.

Harderwijk - drankrijder bekeurd

Een 24 jarige autobestuurder uit Harderwijk is woensdagnacht (30/11) betrapt bij het rijden onder invloed van alcohol bij een controle op de Vuldersbrink in Harderwijk.. De man blies 1,1 prom. De man is een boete opgelegd.

Harderwijk - man betrapt met gestolen auto

De politie heeft woensdagnacht (30/11) in Harderwijk eene 22 jarige man uit Lelystad aangehouden nadat bij een controle op de Lorentzstraat bleek dat hij in een gestolen Opel Kadett reed. In de auto trof de politie ook inbrekersgereedschap aan. De auto bleek ontvreemd in Lelystad. De 22 jarige is voor nader onderzoek ingesloten.

Nunspeet - 19 jarige te snel in Zandenbos

De politie heeft een 19 jarige autobestuurder uit Nunspeet bekeurd nadat hij met te hoge snelheid over de Margarethaboslaan in het Zandenbos reed. De jonge bestuurder reed 70km. per uur terwijl daar 30 km. per uur is toegestaan. Een Bijzonder Opsporing Ambtenaar betrapte hem en nam contact op met de politie.

Putten - drie gewonden bij ongeval

Bij een verkeersongeval in Putten, tussen een personenauto en een personenbusje, zijn dinsdagmiddag (29/11) drie mannen gewond geraakt Twee van hen, 22 en 30 jaar oud en afkomstig uit Polen, werden per ambulance naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk gebracht. Het derde slachtoffer (29 jaar uit Polen) werd met lichte verwondingen naar zijn verblijfadres in Putten gebracht. Het ongeval vond omstreeks 17.30 uur plaats op de Voorthuizerstraat. De personenauto bestuurd door een 82 jarige vrouw uit Putten raakte in een bocht naar rechts op de linkerweghelft, waarna de tegenligger, het personenbusje naar links uitweek. Omdat de Puttense daarna weer naar rechts stuurde ontstond er een frontale botsing. De slachtoffers die naar het ziekenhuis werden vervoerd zijn buiten levensgevaar. De brandweer verleende assistentie bij het ongeval.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --