FNV

Ombouw van pensioen bij linoleumfabriek Forbo Krommenie

Met veel moeite is een principeakkoord gesloten over een nieuwe cao bij linoleumfabriek Forbo Krommenie. Door de pensioenombouw kunnen de zevenhonderd werknemers straks toch nog eerder stoppen met werken. "Het repareren van de overheidsmaatregelen was ingewikkeld", vertelt vakbondsbestuurder Henk Koning. "We zijn daar niet helemaal in geslaagd. Maar eerder uittreden blijft mogelijk."

Wat heet. Voor werknemers die op 1 januari 2005 55 jaar of ouder waren., verandert door een overgangsregeling niets. Jongeren gaan een hoger ouderdomspensioen opbouwen. Mede door extra stortingen van de werkgever blijft de schade zo beperkt. Wie jonger is dan 55 jaar kan mogelijk enkele maanden later dan in de huidige regeling met pensioen gaan. Voor wie jonger is dan veertig jaar, kan dat oplopen tot elf maanden.

De werknemers kunnen ook tijd gaan sparen via de levensloopregeling, voor zover dat fiscaal vriendelijk kan via het keuzemenu in de cao (à la carte).

Als de leden van FNV Bondgenoten op 8 december instemmen, krijgt de cao een looptijd van twee jaar en drie maanden (tot 1 april 2007), met een stapsgewijze structurele loonsverhoging van 2,25 procent. Volgende maand krijgen de werknemers een eenmalige uitkering van 150 euro. Een jaar later kan een extra uitkering volgen als productiedoelen worden gehaald.

Hieronder kunnen de leden van FNV Bondgenoten het pamflet met de uitleg over het principeakkoord en de uitnodigingen voor de ledenvergaderingen ophalen.
Attachments:
pamflet Forbo.doc