Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 30 november 2005

Tilburgse jongen aangehouden na belediging bikers

TILBURG - Een 15-jarige Tilburgse jongen is gistermiddag om kwart over twee aangehouden door twee agenten van een biketeam. De aanhouding vond plaats in de Gerard van Spaendonckstraat in Tilburg. Zonder dat daar enige aanleiding toe was maakte de jongen de agenten uit voor Kuttenkop. Na het politieonderzoek is de jongen overgedragen aan zijn moeder die hem op het politiebureau kwam halen.

OISTERWIJK Een 15-jarige jongen uit Oisterwijk die vanmorgen met een grote groep fietsers vanuit Oisterwijk op weg naar Berkel-Enschot was, vond het nodig om een agent die in uniform ook van dit fietspad gebruik maakte, uit te schelden voor Kutwout. Na verhoor en in overleg met de ouders is de jongen weer in vrijheid gesteld en naar school gegaan.

Winkeldiefstal

TILBURG - In een winkel aan het Lourdesplein in Tilburg hebben agenten, gistermiddag om kwart over drie, een 36-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd in de winkel betrapt bij de diefstal van deodorant, zeep, schoonmaakmiddel en shampoo. De waarde van de gestolen goederen is ruim 74 euro. De man werd na het politieonderzoek weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg een dagvaarding mee en mag zich op 17 februari 2006 voor de rechter verantwoorden.

TILBURG In een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om zeven uur een 36-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De vrouw was in deze supermarkt betrapt bij de diefstal van vijf tijdschriften, een pak mosselen, kip en borstels voor een elektrische tandenborstel. De waarde van de gestolen goederen was iets meer dan 37 euro. De verdachte kreeg een transactievoorstel van 125 euro aangeboden. Deze boete heeft ze betaald waarna ze in vrijheid werd gesteld.

TILBURG Aan het Koningsplein in Tilburg is vanmorgen om tien voor twaalf een 40-jarige man uit Zaandam aangehouden. De man werd in een winkel betrapt bij de diefstal van een jas ter waarde van bijna 300 euro Verder droeg hij een dure jas ter waarde van 350 euro en een rugzak ter waarde van 150 euro. Over de herkomst hiervan kon de man geen fatsoenlijke verklaring afleggen. Deze spullen zijn in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak.

Licht gewonden bij aanrijding Berglandweg

TILBURG Op de Berglandweg in Tilburg raakten gistermiddag rond kwart voor vier twee vrouwen uit Tilburg (19 en 44 jaar oud) lichtgewond toen zij in een bocht van de Berglandweg, ter hoogte van de Juralaan, frontaal op elkaar botsten. De auto van de 19-jarige kreeg een klapband, waardoor zij de macht over het stuur verloor. Beide vrouwen raakten licht gewond. De 19-jarige liep letsel op aan het voorhoofd. De 44-jarige liep letsel op aan haar rechterbeen en arm.

24 bekeuringen bij verkeerscontrole Korvelseweg

TILBURG Agenten van het politieteam Binnenstad hebben gistermiddag een verkeerscontrole gehouden op de Korvelseweg en de Laarstraat in Tilburg. Aan de Korvelseweg kregen 15 automobilisten een bekeuring omdat ze de gordel niet omhadden. Een automobilist ging op de bon omdat deze het rijbewijs niet bij zich had. Aan de Laarstraat werden 8 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

Politie houdt vier mannen aan na openlijke geweldpleging

TILBURG Aan de Ringbaan West in Tilburg hebben agenten gisteravond rond halfnegen vier mannen aangehouden. De mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een openlijke geweldpleging die gisteravond plaats vond bij een benzinestation aan de Ringbaan West. De aangehouden verdachten komen uit Tilburg (3x) en Maastricht (1x) en zijn 23 (2x), 27 en 41 jaar oud. Tijdens de openlijke geweldpleging werd een 23-jarige man mishandeld en raakte een deur van het tankstation beschadigd. Na het politieonderzoek zijn de verdachten weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt woninginbraak

TILBRG - Met het opnemen van een uitgebreide aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de daders van een woninginbraak aan de Jozef Israëlstraat in Tilburg. In deze woning werd gisteravond tussen halfacht en kwart over tien ingebroken en zijn de inbrekers er met een laptop, een digitale camera en 150 euro vandoor gegaan. De inbrekers zijn de woning binnengekomen via de achterdeur, die opengebroken werd.

Prostituee en haar bezoeker op de bon

Tilburg Aan het Wilhelminapark in Tilburg hebben agenten gisteravond rond kwart voor tien een 44-jarige prostituee en haar 36-jarige bezoeker op de bon geslingerd. In de strijd tegen de overlast die onder andere prostituees veroorzaken, controleren agenten van het politieteam Wilhelminapark bijna dagelijks op de overlastvormen die in en om het Wilhelminapark voorkomen.

Agenten halen bromfietser van de weg

TILBURG Gisteravond om kwart over zeven hebben agenten in de Reinier Claeszenstraat in Tilburg een 16-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Agenten zagen de jongen zonder helm op en zonder verlichting op een bromfiets rijden. Als ze hem aan de kant van de weg zetten blijkt de jongen ook geen legitimatiebewijs bij zich te hebben. Bij de fouillering vinden de agenten in de kleding van de Tilburgse jongen een valmes.

13 bekeuringen bij rood licht controle

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben vanmorgen op de kruising van de Ringbaan Oost en de Gelrebaan een controle gehouden op het door het rood licht rijden. Er werden 13 weggebruikers bekeurd die door het rode licht reden. De politie heeft daar gecontroleerd omdat deze kruising in de ochtendspits veel gebruikt wordt door schoolgaande kinderen.

Fietsster raakt licht gewond

TILBURG Een 25-jarige vrouw uit Tilburg raakte gisteravond rond zes uur licht gewond toen zij op de kruising van de Molenbochtstraat en de Koestraat op haar fiets werd aangereden door een auto, die bestuurd werd door een 23-jarige man uit Tilburg. De fietsster kreeg geen voorrang. Zij is door ambulancepersoneel voor nader onderzoek overgebracht naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg. Daar bleek dat de vrouw slechts kneuzingen aan de aanrijding had overgehouden.

Politie houdt gordelcontrole in Moergestel

MOERGESTEL Vanmorgen hebben agenten van het politieteam Oisterwijk een gordelcontrole gehouden aan de Schoolstraat in deze plaats. Er werden twee bekeuringen uitgedeeld.

Tilburger opgepakt na bedreiging

TILBURG Vanmorgen rond de klok van kwart voor twaalf hebben agenten op het NS Plein in Tilburg een 22-jarige Tilburger aangehouden in verband met de bedreiging van een 50-jarige plaatsgenoot. De aangehouden verdachte bedreigde in de Veestraat de vader van zijn ex.

Auteur: Carel Bouman